18 Mayıs 24 Cumartesi 18:59
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img

EN YENİ

Türkiye İMSAD 3. Ekonomi Toplantısı Gerçekleştirildi

n54Türkiye İMSAD’ın yılda dört kez düzenlediği ‘Ekonomi Toplantıları’nın üçüncüsü “Siyaset ve Ekonomi Nereye Gidiyor?” ana gündemiyle 11 Eylül 2014 tarihinde Ortaköy Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi.

Yılın üçüncü ekonomi toplantısında Türkiye İMSAD üyeleri ve paydaş kurumların temsilcileri bir araya geldi. ‘Siyaset ve Ekonomi Nereye Gidiyor?’ konulu toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinin önemini vurguladı. Yetişener toplantıda, Türkiye ekonomisi, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerine ilişkin son verileri de paylaştı. Türkiye inşaat malzemesi sektörünün önde gelen sanayici üyelerinin katıldığı toplantının moderatörlüğünü Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oktay Alptekin yaptı. Konuk konuşmacı olarak katılan Gazeteci Meliha Okur’un ‘Ortadoğu’nun Geleceği ve Yeni Kaynak Paylaşımı’ konulu sunumunun ardından, Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanları Prof. Dr. Kerem Alkin ve Dr. Can Fuat Gürlesel, dünya ve Türkiye ekonomisi ile inşaat ve inşaat malzemesi sektörlerine ilişkin gelecek beklentilerini anlattılar.

“İş Sağlığı ve İş Güvenliği” vurgusu

Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki iş güvenliği standartlarını belirleyen İLO Sözleşmesi’nin Türkiye’nin gündemine alınması girişiminden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, “Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, İLO Sözleşmesi’nin sağlayacağı tüm disiplinlerin ülkemizde hayata geçmesi için Türkiye İMSAD olarak gereken her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Yetişener: “İLO Sözleşmesi’nin hayata geçmesi için Türkiye İMSAD işbirliğine hazırdır”n55

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, Soma’da 301 madencinin yası bitmeden İstanbul’da bir inşaatta çalışan 10 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasını sektör olarak büyük üzüntü ile karşıladıklarını belirterek başladığı konuşmasında, “Soma’dan sonra ülke olarak büyük acı duyduğumuz bu elim inşaat kazasında yaşamını yitiren tüm işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi. Üretimde sürekliliğin ancak iş sağlığı ve iş güvenliği ile sağlanabileceğini vurgulayan Dündar Yetişener, sözlerine şöyle devam etti: “İnsan yaşamını ve sağlığını önceliğe alan ve iş güvenliği konusunda yüksek bir sahiplenme birlikteliği kurularak, sürdürülebilir süreçlerin oluşturulması bugün ülke olarak en öncelikli gündemimiz olmak durumundadır. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki iş güvenliği standartlarını belirleyen İLO Sözleşmesi’nin Türkiye’nin gündemine alması girişiminden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları olarak bizler, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, İLO Sözleşmesi’nin getirdiği tüm disiplinlerin ülkemizde hayata geçmesi için gereken her türlü işbirliğine Türkiye İMSAD olarak hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Okur: “Yeni yüzyılın ilk 15 yılı ‘kaos’ dönemiydi, ikinci 15 yıl ise ‘kaynak paylaşımı’ dönemi olacak”

Gazeteci Yazar Meliha Okur da toplantıda yaptığı konuşmada, küresel dünyanın ekonomide halen likidite krizini aşmaya çalıştığını belirtti. Bu dönemde Türkiye’nin de bol likiditeden gelen parayı yönetmeye çalıştığına işaret eden Meliha Okur, dünyada yeni yüzyılın ilk 15 yılını ‘kaos’, ikinci 15 yılını ise ‘kaynak paylaşımı’ dönemi olarak nitelendirdi. Okur konuşmasında, “içinde yaşadığımız bölgede kartlar yeniden karılırken gelecekte neler olacak? Küresel likidite nereye gidecek ve kapitalizm yolunu nasıl çizecek? Türkiye ekonomide ve siyasette yeniyi nasıl oluşturacak?” konularını irdeledi.

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.