26 Nisan 24 Cuma 14:52
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img

EN YENİ

Türkiye’de ki olumsuz ekonomik gelişmeler 2015 yılı ilk çeyreğinde pazarımızı da etkiledi

n1Öncelikle Alibeyoğlu Hırdavat ve Nalburiye’ nin  kurumsal yapısından ve kuruluş aşamalarından bahseder misiniz?

1950 yılında babalarımız Hacı Mustafa Alibeyoğlu ve Hacı Ömer Alibeyoğlu tarafından kurulmuş olan firmamız, 1980 yılında ikinci nesil olarak Ahmet Alibeyoğlu ve Mehmet Alibeyoğlu’na devredilmiştir. 1997 yılında Alibeyoğlu A.Ş kimliği altında kurumsal bir altyapı oluşturduk. Kayseri ve civarında bütün il ve ilçelerle 2 bin müşteri portföyü, 3 bin kalem malzeme ile hizmet vermekteyiz.

Ürün gruplarınız nelerdir? Bayiliğini yaptığınız markalardan ve tercih sebepleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Kendi markanız var mı?

Hırdavat, nalburiye, boya ve yan mamulleri, genel başlıkları altında ürün gruplarımız bulunmaktadır. Kale Kilit, Yaparlar, Naksan Plastik, Çelik Hortum, Hok Kilit, Doğuş Fırça, Özgür Plastik, İto Kilit, Meridyen Vida, Birleşim İzolasyon, Doğrular Madeni Eşya, Marshall Boya, Akzo Nobel, Grofen Yalıtım gibi yaklaşık 150 ayrı firma bayiliğimiz bulunmaktadır. Beyoğlu markası adı altında fason çivi ve tel üretimimiz bulunuyor. Firmamız mümkün olduğunca piyasada kendini ispatlamış markalarla çalışmayı tercih ediyor.

Bayi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Çalışma prensiplerinizden bahseder misiniz?

İkili ilişkilerde güvenli olduğunu düşündüğümüz, istihbarat bilgisinde genel ticari prensiplere uygun rüştünü ispatlamış birimlerle çalışmayı tercih ediyoruz. Dürüstlük en önemli seçici prensibimiz.

Bölgenizdeki Nalburiye ve hırdavat pazarını değerlendirir misiniz? Pazar yeniliğe açık mı? Sorunların çözümü için nelern2 yapılmalı?

İç Anadolu Bölgesi, gerek tabii gerek coğrafi sebeplerden dolayı oldukça zor bir bölgedir. Dolaysıyla ticari zihniyet oldukça gelişmiştir. Tarımsal, hayvansal ve gerekli sanayii üretimi yetersizliği bölge insanını ticaret yapmaya itmiş, bunun sonucu arz miktarı çoğalmıştır. Satıcı arzında ki yoğun artış maalesef kıyasıya bir rekabet doğurmaktadır. Bu pazar şartlarında kendimizi maksimum verimlilikte tutabilmek için elimizden geldiğince müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, hizmet etmeye çalışıyoruz.

Son kullanıcılarda ‘doğru ürün’ algısı oluşması için neler yapılmalı? Siz bu kapsamda hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

İmalat sektöründe olmadığımız için, biz olayın mümkün olduğunca müşteriden olumsuz geri dönüşüne dikkat ederiz. Eğer bu konuda olumlu veriler söz konusu ise, o malzeme veya marka bizim için doğru olandır. Tanıtım konusunda mümkün olduğunca üretici firmaları yönlendirmeye çalışıyoruz.

Sektörünüzü etkileyen faktörler nelerdir? Etkilenmemek için neler yapılmalı?

Sektörümüz toplu alım anlayışı ve toplu imalat anlayışı geliştikçe maalesef tedarik yönünü değiştirmekte. Bu konuda kendimizi geliştirmek ve piyasadaki yerimizi sağlam bir zemine oturtmak için, elimizden geldiğince markalaşmaya çalışıyoruz.

Alibeyoğlu Hırdavat ve Nalburiye’ nin  bölgesindeki pazar payı nedir? Pazar’ın gelişmesi için neler gerekiyor?

Bölgemizde Pazar payımızın yüzde 40 civarında olduğunu düşünüyoruz. Pazar payımızı artırmamız markalaşmamız oranında mutlaka yükselecektir.

n32015 yılı için yol haritanız ve hedefleriniz nedir?  Geçtiğim 3 ayı sektör açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

2015 yılı yeni taşındığımız yerle birlikte bizim için yeni bir sayfa açacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda pazar payımızı artırmak için daha güçlü ve doğru mal alımı için hedefe odaklandık. 2015 yılı ilk çeyreği maalesef genel Türkiye’de ki olumsuz ekonomik gelişmeler, pazarımızı da etkilemiştir. Seçimlerden sonra daha istikrarlı bir pazar yapısına kavuşulacağını düşünmekteyiz.

İnşaat malzemesinden hırdavata ithal edilen 130 ürüne yüzde 25 ek vergi getirildi bu konu ile alakalı neler söylemek istersiniz?  Sektöre etkisi ne yönde olacaktır?

Küçük ölçekli imalat sanayini korumak ve geliştirmek adına doğru olduğunu düşünüyoruz.Ama bu avantaj haksız rekabet sonuçlarını doğurup pazarımıza umarız fahiş fiyat şeklinde yansımaz.

Eski ticari kavramların neredeyse yok olduğu bir süreçteyiz. Bu noktada e-ticaret kavramını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bilgi ve teknoloji çağında bunlardan uzak durarak yaşamı sürüklemek mümkün olmayacaktır. Zamanın gerekliliği olan e-ticareti de devreye sokmak için alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir.

Sektörünüzü değerlendirir misiniz?  Sektörün geleceği ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde inşaat sektörü her zaman lokomotif olmuştur. Sektörümüz bu açıdan ilerlemeye açıktır. Bu sektörde kalıcı olmak adına marka imajımızı mutlaka oluşturmak zorundayız.

Toparlamak gerekirse son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Ticaretle uğraşan bir kurum olarak, geleceğe güvenle bakmak için, istikrarlı bir yönetime ihtiyacımız vardır. Ülkemizin siyasal yapısı ne kadar güvenilir ve istikrarlı ise geleceğe güvenle bakışımız o derece yüksek olacaktır.

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.