04 Mayıs 24 Cumartesi 10:15
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img

EN YENİ

ZAY ARMATÜRLERİ: “Zay Muslukları %80 Su Tasarrufu Sağlıyor”

“Yaşamak için varlığına muhtaç olduğumuz yegane ihtiyaç olan suyumuzu koruyalım. Su hayattır!”
Çoğumuzun hayalidir yasal yaş sınırını doldurduğumuzda emekli olmak ve kendi halinde yaşayıp gitmek. Üretmeden tüketmek bizim için öyle sıradan hale gelmiştir ki, bu işte bir tuhaflık olduğunun farkına bile varmayız. Fakat o, üretmeden tüketmenin hem insanlık adına hem de dünya adına yanlış olduğunu ve bu durumun içten içe içinde yaşadığımız evreni yiyip bitirdiğini fark etti. Çocukluğundan bu yana hep üretmenin, parlak projelerin imkânları ölçüsünde peşinde oldu. Hep içinde bulunduğu sınırları genişletmekten yana olan Zeynel Abidin Yavuz’dan bahsediyoruz. 72 yaşında. Çocukluğundan beri ticaretin içinde yer almış. Sağlık sebeplerinden dolayı bir dönem emeklilik moduna geçsede, evde oturmanın ona göre olmadığını fark etmiş ve ZAY tasarruflu muslukları o dönem ortaya çıkarmış. Fikri ve sınai haklarının Yavuz’a ait olduğu musluklar, yüzde 80 su tasarrufu sağlıyor. Montaj uygulamasında kolaylık sağlayan bu musluklar aynı zamanda uzun ömürlü armatürler olarak yıllarca kullanımda kalıyor. İcadı ile su tasarrufunda önemli bir adım attığını aktaran Yavuz sadece ticari anlamda fayda sağlamayacağını belirtiyor. Bir yardımlaşma fonu kurarak gelirinin yarısı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen Zeynel Abidin Yavuz herkese örnek niteliğinde bir iş yapıyor. Şimdi hem ZAY Tasarruflu Armatürleri hem de Zeynel Abidin Yavuz’u yakından tanımak için haberimize göz atalım.

Zay Muslukları ile Tasarrufta Etkinlik Devri
Zay Tasarruf Armatürleri olarak temel amaçlarının Türkiye ve dünyaya fayda sağlamak olduğunu aktaran Zeynel Abidin Yavuz: “Günümüzde kullanılan tasarruf muslukları; fotoselli musluklar ya da belli bir süre çalışıp sonra duran mekanik sistemlerdir. Fotoselli tasarruf muslukları elektrik ya da pil enerjisine ile çalışırlar, zaman ayarlı tasarruf muslukları ise belli bir süreye bağlı çalışırlar. ZAY tasarruf musluğu hiçbir enerjiye ve süreye bağlı kalmadan çalışan, ekonomik ,%80 su tasarrufu sağlayan, tamamen % 100 Türk malı ve kullanım mantığı gereği su sarfiyatı yapmanın imkânsız olduğu bir sistemdir.” dedi.

Zeynel Abidin Yavuz, armatürler ile ilgili öne çıkan özellikleri şu şekilde sıraladı:
• Ucuz maliyeti ve hiçbir enerjiye bağımlı olmaması sebebiyle; cami şadırvanları, okullar kamusal alanlar, hastaneler, kreşler evler ve diğer tüm kullanım alanları öncelikli hedef kitlemizdir.
• Diğer tasarruf muslukları pahalı olduğu için özellikle kamusal alanlarda, okul yada cami şadırvanları gibi alanlarda uygun değil, özellikle okullarda ve kreşlerde çocukların kullanacağı öngörüldüğünde bozulma ve yıpranma olasılıkları mevcut.
• Diğer tasarruf muslukları (sensörlü olanlar) elektrik ya da pil enerjisi olmadan çalışmazken ZAY musluk tamamen mekanik enerji ile çalışıyor.(el ile itmek yeterli).
• Zaman ayarlı tasarruf musluklar ise hem fiyatları ZAY tasarruf musluğa göre daha yüksek maliyette hem de belli bir zamana göre ayarlı olduğu için azda olsa boşa akan su olabiliyor.
• ZAY tasarruf musluğu normal çeşme kullanımına göre %80 su tasarrufu sağlıyor kullanım mantığı gereği su sarfiyatı yapmak imkânsızdır. Neden bu yola çıktıkları ile ilgili sorularımızı yönelttiğimiz Zeynel Abidin Yavuz şu açıklamalarda bulundu:

SU HAYATTIR!!!
• Dünyamızın%80 inin suyla kaplı olmasına rağmen bunun yalnızca %3 ü kullanma suyudur. Küresel ısınma, sanayileşme, nüfus artışı ve özellikle bilinçsiz kullanım su kaynaklarını hızla tüketiyor, şu anda dünyada 1 milyar insan yeterli içme suyundan yoksun,2.4 milyar kişi sağlıksız su şartlarına maruz kalmaktadır.Yapılan araştırmalar her 8 saniyede bir çocuğun su kaynaklı bir hastalıktan öldüğünü göstermektedir.
• Pek çok kişi Türkiye’nin ırmakları, gölleri ve pınarlarıyla su zengini olduğunu sanıyor
• Bir ülkede kişi başına 10000 metreküp su düşüyor ise o ülke su zengini,1000 metreküpün altına su düşüyor ise o ülke su fakiri sayılmaktadır.
• Ülkemizde şu anda kişi başına 1500 metreküp su düşmektedir. Bu da su azlığı anlamına geliyor. Demek ki, bu su azlığının su kıtlığına dönüşmemesi için suyumuzu dikkatli kullanmalı, su tasarrufuna önem vermeliyiz.
• 2025 yılında ülke nüfusunun 80 milyonu aşması beklenmektedir eğer gerekli önlemler alınmaz ise ülkemizin su fakiri ülkeler arasına girme riski bulunmaktadır.

PEKİ NE YAPMALIYIZ? SU TASARRUFU NEDİR?
• Su tüketiminde verimliği arttırmak, günümüz koşullarında bir tercih değil, zorunluluk haline gelmiştir.
• Suyu bilinçli kullanmak yaşam kalitemizi azaltmaz.
• Su tasarrufu; kişisel temizliğimizde, yaşam konforumuzda ve ihtiyaçlarımızı karşılarken suyu verimli kullanmak; yani aynı işi daha az su kullanarak yapmaktır ve suyu boşa harcamamaktır
• Çeşmemizden akan suyu kullanırken nasıl olsa benim suyum faturasını ben ödüyorum mantığından uzaklaşarak suyu dünyadaki tüm canlıların mutlak ihtiyacı olarak düşünmeliyiz. UNUTMA cebinde istediğin kadar paran olsun o parayla satın alacak su bulamadığın zaman ne yapacaksın??? Ülkemizde devlet desteği ile kamusal alanda ve özel sektörde su tasarrufu ile ilgili çok güzel projeler oluşturulmakta ve teşvik edilmektedir. Bu projelerde tasarruf için birçok örnekler vardır bunlardan bir tanesi de su tasarrufu musluklarıdır

“Geçen Yıl Verimli Bir Fuar Süreci Geçirdik”
Geçen yıl da İstanbul Hırdavat Fuarı katılımcıları arasında yer alan ZAY Tasarruf Armatürleri yoğun ilgi gören stantlar arasında bulunuyordu. Fuar ile ilgili düşüncelerimizi sorduğumuz Zeynel Abidin Yavuz, görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “İstanbul Hırdavat Fuarı’na geçen senede katıldık çok verimli ve güzel bir fuar süreci geçirdik. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi firmamızı ve yeni ürünlerimizi tanıtmak, sektörde tanınmak ve daha geniş kitle lerde etkin bir şekilde yer almak için fuara katılım gösterdik. Sektördeki diğer firmaları ve ürünlerini tanımak adına bu senede fuarın çok verimli ve güzel bir organizasyon olacağını düşünmekteyiz.”

“Yeni ürün ve projeler ile ülkemize fayda sağlamaya devam edeceğiz.”
Gelecek dönem plan ve projeleri ile açıklama yapan Yavuz şunları söyledi:” ZAY Armatürleri olarak varlığına muhtaç olduğumuz suyumuzu korumak varlık sebebimizdir. Ülkemizde su tasarrufu ile ilgili gerek özel sektörde olsun gerek devlet kademelerinde birçok proje yer almakta ve ülkemizin nüfusunun önümüzdeki 25 yıl içerisinde 80 milyonu aşacağı ön görüldüğünde eğer gerekli önlemleri almazsak su sıkıntısı ile karşılaşacağımız maalesef kaçınılmaz bir gerçektir. İşte buradan yola çıkarak hedefimiz ve derdimiz susuzluk ile mücadele etmek olmuş ve su tasarrufunda ETKİN TASARRUFLULUK yaparak sadece sudan değil elektrik enerjisinden de tasarruf ederek ülkemize fayda sağlayarak önümüzdeki dönem yeni ürün ve projeler ile ülkemize fayda sağlamaya devam edeceğiz.”

“Yerli sermaye yatırımları artıyor”
Son dönemde yerli sermaye yatırımlarının arttığını ve Türkiye’nin dünyada rakipleri ile aynı kulvarda yarıştığını aktaran Yavuz: “Ülkemiz son yıllarda her alanda gelişmekte özellikle dışa bağımlı olmadan yerli sermayeye yatırımlar artmakta yakın gelecekte ülkemiz pek çok alanda dünyadaki rakipleri ile aynı kulvarda başarılı gelişmeler sağlayacaktır, günümüzde pek çok alanda örnekleri mevcuttur.” dedi. Zeynel Abidin Yavuz; hırdavat ve nalburiye sektörüne çalışma alanları ve yeni yapılacak projeler ile ilgili başarılar dilediğini ve tüm gelişmelerin ülke adına faydalı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Peki her anlamda bu duyarlılığa sahip olan Zeynel Abidin Yavuz kimdir.
1945 yılı Konya doğumlu olan Zeynel Abidin Yavuz, ZAY Armatürleri’nin kurucusu ve tasarruflu muslukların fikri sahibi aynı zamanda üreticisi. 9 yaşından bu yana ticaret ile ilgilenen Yavuz, aynı zamanda Türkiye’ye hassas dökümü ilk getiren kişilerden biri. Çocukluk yaşlarından bu yana her dönem ülkesine faydalı olma bilinci ile hareket eden Yavuz: “standartlarda çalışmak hiçbir zaman bana göre olmadı, her zaman ülkeme ve insanlık adına çalışmalar yapmak istedim ve nasıl faydalı olabilirim mantığı ile hareket ettim” diyor. 2008 yılında geçirdiği Karaciğer nakli sonrasında bir süre çalışma hayatına ara veren Yavuz; yıllarca üreten ve çalışan bir insan olarak çalışmaya hak ettiğini fakat evde oturmanın ona göre olmadığını dile getiriyor. Bu aşamada ülkenin tüketen değil üreten insanlara ihtiyacı olduğunu, her zaman fikir ve buluşlara açık olduğunu ve bu dönemde ZAY tasarruflu muslukların ortaya çıktığını belirten Yavuz, tüketen insan olmak yerine her daim üreten bir insan olmanın huzurunu yaşadığını aktarıyor. Yavuz sözlerini şöyle sürdürüyor: “Her zaman ülke ve dünya gündemini takip ederim ve şunu gördüm!!! Dünya yakın bir gelecekte susuzluk ile mücadele edecek!!! Şuanda birçok Afrika ve Asya ülkesi bu mücadeleye çoktan başlamış durumda. Çocuklar çamurlu su içiyorlar ve su bulamıyorlar. Ülkemizde artan nüfusa göre 25 yıl içerisinde eğer gerekli önlemler alınmaz ise susuzluk ile mücadele edecek. Su tasarrufu için birçok proje var. İşte bende bu noktada bir şeyler yapmak istedim ve ZAY tasarruf musluğunu icat etim. Patentini aldım. ZAY tasarruf musluğunun diğer tasarruf musluklarından farkı; tamamen mekanik sistem ile çalışması sonucu, sadece sudan değil enerjiden de tasarruf sağlar. Ucuz maliyeti nedeniyle okullar, camiler, kamusal alan ve evler gibi birçok alanda rahatlık ile kullanılabilir. Tamamen yerli sermayedir ve %80 su tasarrufu sağlar. Susuzluk ile mücadelede tasarruf yapmak adına Vatanıma ve insanlığa hayırlı, uğurlu olsun.” 72 yaşında biri olarak bu yaşta ülkesine ve insanlığa bir nebze de olsa katkı sağlayabildiği için çok mutlu olduğunu aktaran Zeynel Abidin Yavuz, ZAY musluğun gelirinin yarısı ile Sosyal Yardım Platformu oluşturarak bu faydalı amacını ihtiyaç sahibi insanlar için kullanmak istediğini belirtiyor. Genç nesiller için tavsiyelerde bulunan Zeynel Abidin Yavuz, asla zamana ve mekana sınırlı kalmadan çalışsınlar önerisinde bulunuyor.

#ZayArmaturlaeri, #Musluk, #Tasarruf

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.