06 Mayıs 24 Pazartesi 18:33
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img

EN YENİ

8. Uluslararası Boru Ve Ek Parçaları Fuarı, Boru Sanayii’nin dev markalarına ev sahipliği yapacak

İhlas Fuarcılık tarafından 28 – 30 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek boru, profil, ek parça, yassı ürünler, makine ve ekipmanları fuarı, yerli ve yabancı dev markaları İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.

Ülkemizin gelişimiyle doğru orantılı olarak büyüyen boru sanayi, kalitesini, hizmetlerini ve ürün çeşitlerini boru ihtisas fuarında profesyonel ziyaretçileri ile buluşturuyor. Yurt dışından katılım gösteren firmaları ve dünyanın dört bir yanından gelen yabancı ziyaretçileri ile geçtiğimiz senelerde başarısını kanıtlayan Boru ve Ek Parçaları Fuarı, sekizinci senesinde de, yenilikleri ve gelişmeleri sektörle paylaşmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi platformunu oluşturmayı ve ticareti canlandırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE DÜNYANIN 8. BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ

Dünyanın en büyük sekizinci çelik üreticisi olan Türkiye, yedinci sırada bulunan Almanya ile arasındaki farkı gün geçtikçe kapatıyor. Toplam yassı çelik tüketimi içinde ithalat oranı, yüzde 54’e varan Türkiye, yılda yaklaşık 6.5 milyon ton yassı mamul ithal ediyor ve çelik sektörümüzün ekonomiye katkısı artıyor. Yılın son çeyreğine, ham çelik üretiminde %8.4, çelik ihracatında ise miktar yönünden %10.2 oranında artış ile giren çelik sektörü, geçtiğimiz yıl ekonomik büyümenin iki misli büyümüş, bu yıl da büyümesini sürdürmektedir.

Demir çelik sektörümüz, ekonomiyi oluşturan temel sektörlerden, inşaat, otomotiv, beyaz eşya ve makine gibi sanayi kollarına girmiş, söz konusu sektörlerin sağlıklı gelişimine destek sağlayan konumu ile stratejik önem taşımaya devam etmektedir.

İnşaat, otomotiv, beyaz eşya, makine gibi çelik kullanıcısı sektörlerin gelişmelerini sürdürmelerinin ve özellikle 2023 yılı için belirlenen ihracat hedeflerine ulaşabilmelerinin, istikrarlı bir girdi temini ile mümkün olabileceği bilinmektedir. Bu yönüyle çelik sektörümüz, yurt içindeki çelik tüketicisi sektörleri mümkün olan en üst seviyede destekleyebilmek için, yatırımlarını ve ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam etmektedir.

Sektör kuruluşları, çelik tüketicisi sektörlerin en azından çelik girdisini sürdürülebilir bir temelde tedarik etmelerini sağlamak için yoğun bir çaba sarf etmekte ve üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayreti içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedirler. Makine ve otomotiv gibi çelik tüketen sektörlerin, büyümeleri ve 2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmelerinde, güçlü bir çelik endüstrisinin varlığının önemli bir destek olacağı değerlendirilirken, Türk çelik sektörü, 2000’li yıllardaki üstün performansı ile Türkiye’nin iddialı büyüme hedeflerine verdiği desteği, önümüzdeki yıllarda da sürdürme kararlılığı içinde bulunmaktadır.

YURTDIŞI KATILIMI YOĞUN…

Sektörün Türkiye’deki en önemli tanıtım ve dağıtım ayağı olan Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, Almanya, Avusturya, Belarus, BAE, Çin, Fransa, Hindistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, İsviçre, Japonya, Kanada, Kore, Mısır, Pakistan, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Tayvan ve Türkiye ülkelerinden katılacak yerli ve yabancı firmalara da ev sahipliği yapacak.

8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, ülke ekonomisine büyük kazançlar sağlarken, sektör temsilcilerinin dünya ülkeleri ile entegre olmasında büyük bir köprü görevi üstleniyor.

WEB PORTALLARI VE YAYINLARDAN BORU FUARINA TAM DESTEK

Her geçen gün gelişimini sürdüren, ürün kalitesi ve çeşitliliği ile dünyayla yarışan farklı coğrafyalarla ihracat gerçekleştiren boru fuarı, pek cok yayın tarafından destekleniyor. Mesteel.com, mesteelmag.com, Tube Products İnternational, tube& pipe technology, stainless stell, platts, Automotive Exports, Boru Dergisi, Nalbur Teknik, Yapı Malzeme, Metalsan, Steel Business Network, Gas Techics, Petrol Plus, Tesisat Plus, Tube today.it, Doğalgaz, Tesisat, Yangın ve Güvenlik,  Yatırımlar Dergisi, Energy world, Subcon Turkey, Steel Orbis, Prime Dergi, Yeni Organize, Demir Çelik Store fuarı destekleyen yayınlar ve web portalları arasında yer almaktadır.

Boru ve Ek Parçaları Fuarı, boru üreticisi ve kullanıcısı çok sayıda profesyoneli bir araya getirerek boru sektörüne hem ulusal hem de uluslararası anlamda yepyeni boyutlar yeni pencereler açmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren boru üreticilerinin kalitelerini artırma, marka olma, yeni pazarlarla tanışma isteği ve İhlas Fuar’ın spesifik fuarlardaki başarıları sektörün fuarı sahiplenmesine sebep olmuştur. 8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, bu anlamda sektörün devlerinin buluştuğu, gövde gösterisinin yaşandığı son yeniliklerin, ürünlerin sergilendiği bir platform olacaktır.

Fuarda hem rekabet halinde olan rakiplerin birbirleri ile olan durumları, paylaşımları hem de bilgi alış verişleri firmaların pazardaki paylarında büyük artış sağlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre, bu sektör her yıl yeni kazanımlara doğru adım atmaktadır.

2013’DE ABD, KUZEY AFRİKA VE ORTA DOĞU ÖNEMLİ…

2012 yılında çözülmeye başlayan küresel ekonomik krizle beraber, bir çok ülke korumacı ekonomik politikalar uygulayarak kendi pazarlarını koruma altına almaya çalıştı. 2011 yılında 3.76 milyon ton üretim ve 1.6 milyon ton ihracat gerçekleştiren çelik boru sektörü, üretimini ve ihracatını artırmaya devam etti.  Ocak ve Kasım dönemi itibariyle ihracat, % 13.3 oranında artarak 1. 67 milyon tona ulaştı. Yıl sonunda ise bu rakamın 1. 8 milyon ton olacağını tahmin edilmektedir. Birçok ülkede talepte azalma olmasına rağmen, çelik boru sektöründeki artış, büyük bir başarıdır.

2013 yılında ülkemizdeki kentsel dönüşüm projelerinin 2013 yılının ilk yarısında iç talepte hareketlenmeye sebep olacağı beklenmektedir. Bunun yanı sıra, ülkemizden geçecek olan “Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı” boru sektörü için çok önemli bir proje olacaktır. Yılın ikinci yarısında yapımına başlanması beklenen proje, özellikle büyük çaplı boru talebinde önemli artışlar sağlayacaktır.

İhracat pazarlarında, Avrupa Birliği ülkelerinin taleplerinde yılın ikinci yarısına kadar önemli bir artış olması beklenmemekle beraber, 2013 yılında ABD, Türkiye’deki üreticiler için önemli bir pazar olmaya devam edecek ve Orta Doğu ile Kuzey Afrika ülkelerine olan boru ihracatlarının da artış göstermesi beklenmektedir.

BULUŞMA PLATFORMU: İSTANBUL

Kıtaları birleştiren coğrafyası ve asırlara tanıklık eden tarihi konumu ile İstanbul dünya üzerindeki en özel şehirlerden biridir. Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren İstanbul, Ortadoğu ve Avrupa’ya yakınlığı, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ile sürdürdüğü sıcak ilişkiler ile ticareti de verimli hale dönüştürmeyi başarıyor. İstanbul, jeopolitik konumu sayesinde, 8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı’nın başarısına başarı katacaktır.

Sekizincisi 28-30 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda, fuarın etkinliğini ve verimliliğini artırmak üzere yeni düzenlemeler de yapılmıştır. Fuara eklenen 2 yeni bölüm, boru hattı teknolojisi ile demir ve çelik (yassı ürünler). Metal boru, profil, ek parça, yassı ürünler, makine ve ekipmanları alanlarını bir arada sunan, boru fuarını, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ PROFİLİ

Boru 2013 Fuarı, yeni eklenen bölümleriyle daha geniş ve etkin bir kapsamda profesyonel ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve beklentilerini karşılayacaktır. Sektör firmalarının yoğun ilgi göstermesi beklenen fuarda, en büyük 1000 sanayi kuruluşunun yanı sıra inşaat ve taahhüt şirketleri, petrokimya sanayi kuruluşları, beyaz eşya üreticileri, çelik eşya üreticileri, otomotiv sanayi kuruluşları, mobilya üreticileri, gemi sanayi kuruluşları, sondaj şirketleri, gaz dağıtım şirketleri, su ve kanalizasyon idareleri, devlet su işleri, belediyeler, üniversitelerin inşaat, metalurji, malzeme, makine mühendislikleri ve çevre bölümü akademisyenlerinin de fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

ZENGİN KATILIMCI PORTFÖYÜ

8. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, her türlü boru ve ek parçaları üreticileri ile zengin bir ziyaretçi profilini buluşturacak. Türk boru sektörünün spesifik fuarının katılımcı ürün profili ise şu şekilde olacak: Boru ve Ek Parçalar başlığı altında, demir ve alaşım borular, paslanmaz çelik, demir dışı metal ve alaşım, kompozit, beton, iletim, yapı, hassas borular ve ek parçaları. Boru üretim makinaları başlığı altında, döküm, haddeleme, kaynak, ısıl işlem, boru işleme ekipmanları başlığı altında, şekil verme, kesme, delme, galvanizleme, kaplama, taşlama, parlatma, genişletme, çapak alma, işleme teknolojisi araçları, test, ölçme ve kontrol teknolojileri, tesis mühendisliği ve inşaatları, çelik servis merkezleri, lojistik, güvenlik teknolojisi, çevre koruma, restorasyon, yazılımlar, danışmanlık ve hizmetler, sivil toplum kuruluşları ve yayınlardan oluşmaktadır. Ayrıca, boru hattı teknolojisi, profil ve makinaları, sıcak ve soğuk haddelenmiş yassı ürünler ve kaplama işlemine tabi tutulmuş yassı ürünler.

 

 

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.