26 Nisan 24 Cuma 06:43
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img

EN YENİ

“Şantiyelerde Hem Öğretmen Hem De Öğrenci Gibiyiz”

Emülzer; bitüm, akrilik, çimento, su ile şişen bantlar ve poliüretan esaslı su yalıtım ürünleri ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan nalbur, su yalıtımı marketleri ve uygulamacıların ilk tercihleri arasındaki yerini 83 yılıdır koruyor. Emülzer Asfalt evi inşaat sektörünün değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürün­ler geliştiren, ‘Kaliteli Türk’ ürünleri algısını oluşturan nadir firmalardan biridir. Proje ve Teknik Satış Müdürü İnş. Yük. Müh. Cem Ercan ile Emülzer’i yakından tanımak adına söyleşi gerçekleştirerek önemli bilgiler aldık.

Firmanızın faaliyet gösterdiği alanlarla ilgili bilgi verir misiniz? Kurulduğu günden bu güne gelişim sürecini nasıl değerlendirirsiniz?

‘Türkiye’de yalıtım sektörünün ilk firması olan Emülzer, 1935 yılından beri su yalıtımı için en kaliteli ve güvenilir likit yalıtım ürünleri üretmektedir. %100 Yerli Türk malıdır. 1935 yıllarında at arabalarıyla yapılan sevkiyatlar yerini lojistik depolarına, yapılan üretimlerde kullanılan ufak metal kazanlar ise yerini otomatik, reaktörlere bırakmıştır.

Emülzer, geleneksel kalite ve istikrarlı çalışma anlayışı yanında, yıllar içinde sürekli geliştirdiği ürünleriyle de Türkiye’de likit yalıtım teknolojisinin öncüsü olmuştur. Üretimini, en yüksek teknolojiyi kullanarak ve ISO-9001:2015 sertifikasıyla sürdürmekte olan Emülzer, su yalıtımı alanında ülkemizdeki geniş ürün yelpazesine sahip firmalar arasındadır. Firmamız, yalıtım uygulamaları ve saha çalışmalarındaki deneyimiyle inşaat sektörünün değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler geliştirmektedir.

Emülzer, doğru insan kaynağını kullanarak, birikimini yenilikçi çözümler üretmekte kullanmaktadır.

200’den fazla markalı ürünümüz ve bunun yanında fason (private label)üretim yaptıran  müşterilerimiz de bulunmaktadır. Güçlü bir Araştırma Geliştirme ve Üretim Geliştirmeye sahibiz. Müşterilerimizin talepleri üzerine, niş projeler geliştirerek, özel ürünler üretmekteyiz.

Ürünlerimiz

-Genel Tanım :  Su yalıtım malzemeleri

Gruplar:

1-Bitümlu su yalıtım malzemeleri

2-Derz dolgu malzemeleri (Bitüm, poliüretan, epoksi, polysülfit)

3-Su tutucu bantlar (bentonit, bitüm ve akrilik polymer esaslı)

4-Harç Katkıları (Super-hiper akışkanlandırıcılar,latex,antifrost katkıları)

5-Çimento esaslı yalıtım malzemeleri (yarı,tam ve süper elastik yalıtım harçlaro, kristalize harçlar, Grout ve tamir harçları)

6-Bitümlu Membranlar

(app ve sbs t, fiber-polyester  takviyeli ,2-5mm kalınlık aralığında)

7- Poliüretan likit membranlar ( saf, bitümlü ve hibrit)

8-Akrilik esaslı likit membranlar

9-Silan siloxan esaslı şeffaf izolasyon malzemeleri

10-Epoksi zemin kaplamaları

11- Drenaj levhaları

12-Nefes alan çatı örtüleri

13-Geotekstiller.

Firma olarak hedeflerinizden bahseder misiniz? Önümüzdeki dönem yeni yatırım veya projeleriniz olacak mı? 

Şantiyelerde hem öğretmen hem de öğrenci gibiyiz. Şantiyeler, ürün geliştirmede, yeni ürünleri müşterilerimize sunmada oldukça önemli bir alandır. Şantiyelerden gelen talepler üzerine ARGE’miz tarafından geliştirilen tek bileşenli, bitüm-poliüretan esaslı Purready B, cirosal olarak önemli ölçüde fayda sağladı.

2018 yılında satışlarımızı şantiye odaklı yapmaya ve etkinliğimizi daha da arttırmayı planlamaktayız. Şantiyelerden gelen talepleri de bayilerimiz kanalıyla satışa döndürmeyi planlamaktayız. Fabrika olarak direkt satışımız bulunmamaktadır.

2017 yılında satış hedeflerimize ulaştık. İhracattaki oranımız ise yüzde 25’in üzerine çıktı. Bu yıl bayilerin sayısından çok etkinliğini artırmak için çalışmalar yaptık. Bu yolda bayilerimizle iletişimimizi artırarak yeni ürünlerimizi tanıtmak yoluna girdik.’’Talep yaratmak’’ amacıyla daha çok şantiye ziyaretleri yaptık. Bayi ve şantiye ziyareti ‘’at başı ‘’ birbirini takip etmektedir. İkisiyle aynı anda ilgilenmek gerekmektedir. 2017 yılında ürün verdiğimiz önemli projelerden bazısı şöyledir;

  1. Havalimanı İnşaatı ( IGA), Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-İzmir Otoyol Projesi, Marmaray CR3, Samsun-Kalın Demiryolu Modernizasyonu, Yüksek Hızlı Tren Projeleri, Çamlıca Tüneli, metro şantiyeleri, AVM projeleri, Konut projeleri vb..

2018 yılında hırdavat ve nalbur sektörünü neler beklemekte? Sektörel anlamda ve ayrıca ülke ekonomisi ile ilgili değerlendirme alabilir miyiz?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni bir torba yasa daha hazırlanmaktadır. Yakınlarda yürürlüğe girileceği basın vasıtasıyla duyurulmaktadır. Umarız bu yasalarla ekonomi olumlu ölçüde etkilenecektir. Kamu projeleriyle birlikte sektör ivme kazanacak ve yeni yerleşim alanları oluşacaktır.

Son olarak hırdavat ve nalburiye sektörüne iletmek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Üretim yaptığımız ürünler su yalıtımı ürünleridir. Ürünlerin pazarda yer bulması ve Nalburiye sektöründe talep ediliyor olması, şartnamelere, yönetmeliklere bağlıdır. Bu konudaki olumlu gelişmeyi paylaşmak isteriz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı ‘’Su Yalıtım Yönetmeliği’’ 27.10.2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Haziran 2018’den itibaren Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği yürürlüğe girecek. Pazara olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Her ne kadar su yalıtımı yapılması herkes tarafından kabul görse de şayet teknik şartnamede veya devlet tarafından yapılan projelerde ‘’ Su yalıtımı yapılması zorunluluğu’’ resmen ihaleler de yazılmaz ise sahada uygulamaya geçmesi çok mümkün görünmemektedir. Türkiye’nin hazır beton kullanımına geçmesi de yönetmelik ve teknik şartnamelerde zorunlu hale getirildi de şantiyelerde uygulamaya geçildi. Yönetmelik; su yalıtımı üreticilerini, uygulamacılarını, ürünü satan bayilerin işini olumlu yönde artıracaktır. Sektörün uzun zamandan beri beklediği bir haberdi. Uygulamada Bakanlığa, mimari ofislere, mühendislik firmalarına, müşavirlik firmalarına, belediyelere, yapı denetim kuruluşlarına, müteahhitlere, üniversitelere de çok işler düşecektir. Bunun bir sonraki aşamasında ise mimari ofislerden ‘’Su Yalıtım Projesi’’ istenmesi olmalıdır. Aksi taktirde, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilmemelidir. Şantiyede; su ve ısı yalıtımı beraber kullanılacak ise  uygulama aşamaları mutlaka denetlenmeli ve sistem detayı için ufak bir numune de yapılmalıdır.  Gelişmiş ülkelerde bir mimari ofis, yılda 8-10 proje çizdiği zaman, o yılın çok yoğun çalışılarak geçirildiğini iletmektedir. Ülkemizdeki bazı mimari proje firmalarında, proje adedi üç haneli rakamlarla ifade edilmektedir.  Gelişmiş ülkelerin yurt dışında çizilen projeye göre pafta sayısı, ülkemizdekine göre 10 kattan daha fazla olabiliyor. Temelden-çatıya kadar su yalıtımı detayları gibi ayrıntılara girildikçe projelerdeki pafta sayısı da artış gösterecektir. Yapılan işe, emeğe göre de alınan bedelin tatminkâr olması gerekmektedir. Proje bazında düşünüldükten sonra uygulama aşamasına geçilmesi daha az masraflıdır.

#Emulzer, #SuYalitimi, #Proje

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.