27 Nisan 24 Cumartesi 08:11
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img

EN YENİ

2013 Würth’ün yenilik yılı olacak

2013 yılında tüm sektörlere yeni ürünler kazandırmaya devam edecek olan Würth’ün, özellikle yalıtım malzemeleri, el aletleri ve makineleri konusundaki yenilikleri 2013 boyunca devam edecek.

Türkiye genelinde yaklaşık 700 kişilik satış ekibi ve 65 kişilik idari kadrosu ile 2 milyona yakın müşterisine hizmet veren Würth’ün 22 ilde bulunan 40 adet ‘Aktif Market’ perakende satış mağazası ile hizmet vermeye devam ediyor. Mağazalarındaki ürün çeşitliliğini her zaman güncel tutmaya gayret ettiklerini söyleyen Würth Sanayi Ürünleri Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Zekeriya Uluca: “Kaliteli ürünlerle çalışmayı tercih eden herkes Würth’ün profesyonel ürünlerini mağazalarımızdan kolaylıkla temin edebiliyor. Ayrıca bulunduğumuz sektör itibarı ile Türkiye’deki en geniş satış ve pazarlama kadrosuna sahibiz” dedi. Türkiye’de yüzlerce kişiye istihdam sağlarken, en küçük atölyelerden en büyük endüstri kuruluşlarına kadar her noktaya ulaşarak, ülkemizin gelişen dünyaya ayak uyduracak şekilde yenilikçi ve sorun çözücü teknik ürünleri tanımasına ve kullanmasına da katkıda bulunduklarını söyleyen Würth Sanayi Ürünleri Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Zekeriya Uluca’dan başarılı çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Würth Türkiye’nin günümüzdeki yapısı ve Türkiye pazarındaki faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
“Türkiye’de Otomotiv, Metal, Ahşap ve İnşaat bölümlerimiz ve bunların altında yer alan uzmanlık dallarıyla faaliyet göstermekteyiz. Bugün Türkiye genelinde yaklaşık 700 kişilik satış ekibimiz ve 65 kişilik idari kadromuzla2000.000’e yakın müşterimize hizmet veriyoruz. Würth’ün satış sistemi tamamen müşteri odaklı olarak tasarlanmıştır. Dolayısıyla her müşterimizin çalışma alanına, çalışma şekline ve ihtiyaçlarına göre en uygun satış kanalıyla hizmet sunmaya çalışıyoruz. İstanbul Büyükçekmece’de bulunan merkezimizin dışında Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Konya, Kayseri, Malatya, Samsunve İstanbul Maltepe’de Bölge İrtibat Bürolarımızla müşterilerimiz için aralıksız ve efektif hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Sahada gezici olarak müşteri ziyaretleri gerçekleştiren satış kadromuza ek olarak “Würth Aktif Market” adı altında 22 ilde bulunan tam 40 adet perakende satış mağazamız var. Bu mağazalarımızda da müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, geniş ürün yelpazemizle tanıştırıp doğrudan satış yapıyoruz. Müşterilerimiz düzenli olarak güncellenen internet  sitemizden şirketimizle ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgiye, binlerce ürün çeşidini içeren katalog sayfalarımıza, ürünlerimizle ilgili teknik bilgilere ve raporlara ulaşma imkanına  sahipler. 2008 yılında faaliyete geçirdiğimiz online alışveriş sitemizle de müşterilerimize internet üzerinden alışveriş kolaylığı sağlıyoruz. Böylece internet kullanıcıları da tüm sektörlere hitap eden binlerce ürün çeşidimizi inceleme ve satın alma fırsatı bulabiliyorlar. Uzmanlık alanımız olan profesyonel ürünlere ek olarak, otomobil, motosiklet, bisiklet, tekne, ev, mobilya ve beyaz eşyalar için kullanılan diğer üstün kaliteli temizlik ve bakım ürünlerimiz de ziyaretçilerimizin ilgisini çekiyor.”

Würth Türkiye, pazarda hangi ürünleri ile yer alıyor?
“Würth Grubu genelinde 100.000’den fazla ürün çeşidine sahibiz. Türkiye’deki ana lojistik merkezimizde de özellikle en çok ilgi çeken ürünlerimizden oluşan çok geniş bir ürün yelpazesi bulunduruyoruz. Bunların başında bağlantı elemanları, civatalar, vidalar, somunlar, pullar, rondelalar, contalar, pimler, perçinler, dübeller, kablo uçları, kablo bağları, makaronlar, aydınlatma ürünleri, piller, hortumlar, kelepçeler, dübeller, kimyasal ürünler, bakım ve temizlik ürünleri, yağlayıcılar, yapıştırıcılar, bantlar, kesme, delme ve aşındırma ürünleri, lehim ve kaynak malzemeleri, el aletleri, ölçme aletleri, arıza tespit cihazları, elektrikli ve havalı makineler, depolama ve raf sistemleri, iş güvenliği ürünleri, otomotiv ürünleri, mobilya aksesuarları, inşaat ürünleri, gibi ürün grupları geliyor.”

MÜŞTERİLERE ÖZEL EĞİTİM GÜNLERİ

Würth Aktif Marketler hakkında bilgi verir misiniz?
“2006 yılında İstanbul’da tek bir mağazayla başladığımız ve “Würth Aktif Market” adını verdiğimiz mağazacılık oluşumu, günümüzde Würth satış  sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Tüm Würth Grubu’nda gelecek yılların planlaması yapılırken mağazalara büyük önem veriliyor. Buna bağlı olarak biz de Würth Türkiye olarak kendimize bu konuda büyük hedefler belirliyoruz. Şu anda 22 ilde 40 mağazamızla haftanın altı günü hizmet veriyoruz. Üstelik bu mağazaları bayilik sistemiyle değil, tamamen kendi sermayemiz ve iş gücümüzle işletiyoruz. Teknik konularda uzman satış temsilcilerimizin görev yaptığı mağazalarımızda yalnızca Würth ürünleri sergiliyor ve bunların satışını yapıyoruz. Mağazalarımıza gelen müşterilerimizin işlerini geliştirecek yeni ürünler keşfetmelerine önem veriyoruz. Bu yüzden mağazalarımızdaki ürün çeşitliliğini her zaman güncel tutmaya gayret ediyoruz. Müşterilerimiz için eğitim günleri düzenliyor, mağazalarımızda yalnızca ürün değil aynı zamanda teknik bilgi almalarını da sağlıyoruz. Kaliteli ürünlerle çalışmayı tercih eden herkes Würth’ün profesyonel ürünlerini mağazalarımızdan kolaylıkla temin edebiliyor.”

Würth Türkiye, üretim, satış ve pazarlama konularında ne tür çalışmalar yapıyor?
“Würth “Türkiye olarak, bir üretim faaliyeti içinde değiliz. Satışa sunduğumuz ürünleri Würth Grubu’nun yüzlerce kuruluştan oluşan geniş tedarikçi havuzundan sağlıyoruz. Bulunduğumuz sektör itibarı ile Türkiye’deki en geniş satış ve pazarlama kadrosuna sahibiz. Türkiye genelinde 700’e varan kadrolu satış temsilcisi ile birebir müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Satış kadromuz hedeflerimiz doğrultusunda her gün büyümeye devam ediyor. Böylece Türkiye’de yüzlerce kişiye istihdam sağlarken, en küçük atölyelerden en büyük endüstri kuruluşlarına kadar her noktaya ulaşarak, ülkemizin gelişen dünyaya ayak uyduracak şekilde yenilikçi ve sorun çözücü teknik ürünleri tanımasına ve kullanmasına katkıda bulunuyoruz. Satış bölgelerimizi sürekli olarak detaylı şekilde analiz ediyoruz. Büyük veya küçük farkı gözetmeksizin, her müşterimize ulaşmayı ve ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Bahsetmiş olduğum gibi bu müşteri ziyaretlerine ek olarak, dileyen müşterilerimiz mağazalarımızdan, web sitemizden veya çağrı merkezimizden de yararlanarak hızlı ve kolay bir şekilde sipariş verebiliyorlar.”

ÇEVREYE DUYARLI ÜRÜNLER

Yüksek kalite standartlarında üretilen Würth ürünlerinin kullanıcılara sağladığı faydalar hakkında bilgiler verir misiniz?
“Würth ürünleri her şeyden önce kullanıcıya kolaylık sağlamak, işini kolaylaştırmak ve iş verimliliğini arttırmak üzere tasarlanıyor. Ürünlerimizin birçoğunun patenti Würth’e aittir. Almanya’daki merkezimizde sürekli olarak ürün geliştirme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca yine merkezi olarak test edilen tüm ürünlerimiz yüksek kalite standartlarımızı yakalamak zorundadır. Belli bir kalite seviyesinde olmayan hiçbir ürün kesinlikle ürün programımızda yer alamıyor. Böylece müşterimiz bir ürünümüzü satın  alırken o ürünümüzün profesyonel amaca uygun en güvenilir ürün olduğunu çok iyi biliyor. Ürünlerimizde kalitenin yanı sıra insan sağlığını ve çevre duyarlılığını da ön planda tutuyoruz. Bu alanda gerekli olan tüm testleri yaptırıp, sertifikalar alıyoruz. Uzun yıllardan beri ISO 9001 ve ISO 14001 sertifikalarına sahibiz. Bu yüzden kalite bilincine sahip olan müşteri kitlemiz Würth ürünlerini kullanmayı tercih ediyorlar.”

Ülkemizde inşaat faaliyetleri her geçen gün artış gösteriyor. Yeni projeler ve faaliyetlerin artış göstermesi size ne gibi avantajlar sağlıyor?
“İnşaat sektöründeki gelişmeler aynı zamanda ekonomik gelişmelerin de göstergesidir. Yapılmakta olan yeni projeler bu anlamda birçok sektöre hareketlilik kazandırıyor. Würth’ün de ürün yelpazesinde inşaatlarda kullanılan birçok ürün var. Özellikle montaj, izolasyon, tesisat gibi alanlarda yüksek kaliteli ürünlerin kullanılması, yapılan yeni binaların değerini arttırması ve uzun ömürlü olması açısından son derece önemli. Ayrıca kullanılacak el aletleri ve makinelerin de yine çok dayanıklı ve uzun ömürlü olması gerekiyor. Bu anlamda Würth olarak her zaman inşaat sektörünün en önemli çözüm ortaklarından biri olarak bu gelişmeleri ve tüm projeleri çok yakından takip ediyoruz.”

Artık günümüzde çevreye duyarlı ve doğaya zarar vermeyen ürünler ön plana çıkmaya başladı. Bu bağlamda Würth neler yapmakta?
“Würth tüm dünyada örnek olacak seviyede çevre duyarlılığına önem veriyor. Ürünlerimizin üretimi aşamasında gösterilen hassasiyete ek olarak,ürünlerimizin içeriklerinde de kullanım sırasında insana ve doğaya zarar verecek herhangi bir madde bulunmamasına özen gösteriliyor. Ayrıca ürünlerimizin kullanımından sonra atık maddelerin imhası konusunda da son derece hassasız ve bu konuda doğaya zarar vermeyecek şekilde tüm uygulamaları yerine getiriyoruz. Bu konuda da gerekli belgelere ve raporlara sahibiz.”

7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Tüketiciler Würth ürünlerine ulaşması için yapmaları gerekenler nelerdir? Ayrıca Würth ürünlerine ulaşmak isteyen tüketicilere nasıl bir öneride bulunursunuz?
“Würth’ün satış sistemi doğrudan son kullanıcıya ulaşmak üzerine kuruludur. Yani kesinlikle bir bayilik veya franchising sistemiyle çalışmadığımızı özellikle vurgulamak istiyorum. Dolayısıyla bizim ürünlerimize ulaşmanın en kolay yolu bir Würth satış temsilcisiyle bağlantı kurmaktır. Böylece kendi işyerinizde ziyaret edilir ve her türlü hizmetimizden rahatça yararlanabilirsiniz. Bunun dışında 40 mağazamızı ziyaret ederek hem zengin ürün çeşidimizi yerinde görebilir hem de alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca web sitemizdeki online satış mağazamız haftanın 7 günü 24 saat alışveriş için hizmetinizdedir. Bu satış kanallarına ek olarak bir de telefonla satış yapan çağrı merkezimiz var. Bu çağrı merkezimize şirket santralimizden ulaşarak, yalnızca bir telefon görüşmesiyle kolayca alışveriş yapabilirsiniz.”

2012 Würth Türkiye açısından nasıl bir yıl olarak geçmekte. Ayrıca 2013 yılında Würth Türkiye’nin yeni ürünleri olacak mı?
“Würth Türkiye kurulduğu 1989 yılından beri sürekli büyüyen bir şirket. 2012 yılında da aynı şekilde hem personel, hem ürün çeşitliliği hem satış hacmi anlamında büyümeye devam ediyoruz. Gelecek yıl için de kendimize yine aynı doğrultuda yüksek hedefler seçtik. Ürün programımıza her ay ortalama olarak 25-30 ürün çeşidi ekliyoruz. 2013 yılında da tüm sektörlere yeni ürünler kazandırmaya devam edeceğiz. Özellikle yalıtım malzemeleri, el aletleri ve makineler konusundaki yeniliklerimizi yıl boyunca takip etmenizi öneririm.”

“MÜŞTERİ GÖRÜŞLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Türkiye pazarında nasıl bir satış ve pazarlama politikası ile ilerleme gösteriyorsunuz?
“Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli satış kadrosunasahip kuruluşu olarak müşteri yakınlığını temel prensip olarak kabul ediyoruz. En uzak noktalarda bile müşterilerimize ulaşmayı ve herkese kaliteli ürün kullanma alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken müşteri ihtiyaçlarını çok iyi analiz ediyor veonların görüşlerini dikkate alıyoruz.”

Günümüzde artık her şeyin e-ticaret yolu ile ilerlediği bir ortamda, e-ticaretin sağladığı yararlar ve kolaylıklar konusunda neler düşünüyorsunuz?
“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgisayar ve internet kullanımı çok yaygınlaştı. Online alışveriş de gün geçtikçe herkes için daha cazip hale geliyor. Birçok e-ticaret sitesi insanların aradıkları ürünlere kolayca ulaşabilmelerini sağlıyor. Artık kullanıcılar aradıkları bir ürünün tüm özelliklerini birkaç dakika içinde çeşitli kaynaklardan araştırıp karşılaştırarak kendileri için en uygun ürünü bulma şansına sahipler. Genelde e-ticaret bugün sanal ortamda hizmet veren bir satış kanalı olarak algılanmakta ve yaygın olarak da bu şekilde gelişmektedir. Ancak bu sadece mal hareketi yani lojistik faaliyeti olarak tek başına gelişemez, mutlaka satış sonrası hizmet ve sıcak müşteri ilişkileri ile desteklenmelidir. Yani ticaret ve hizmet ancak birbirini tamamlayarak müşteri yararına, onun talepleri doğrultusunda gelişebilir. Bu nedenle biz hem profesyonel satış kanallarımız ve doğrudan satış temsilcilerimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz hem de onların anlık ihtiyaçlarını karşılayacakları şekilde e-ticaret imkanı sunuyoruz. Würth olarak online satış mağazamızı ilk kez 2008 yılında hizmete soktuk. O günden beri e-ticaret sitemizi sürekli geliştirerek bugünkü haline getirdik. Şu anda müşterilerimiz ürünlerimizin tamamına web sitemiz üzerinden ulaşarak online alışveriş yapabiliyorlar. Üstelik dönemsel olarak internet müşterilerimize özel olarak hazırlanan çeşitli kampanyalardan da faydalanabiliyorlar. Herkese açık olan online satış mağazamıza ek olarak geçtiğimiz aylarda B2B müşteri portalımızı da hayata geçirdik. Yalnızca profesyonel müşterilerimize hizmet verecek olan bu yeni e-ticaret portalı, kayıtlı müşterilerimizin kendilerine özel ürün kodları ve teslim şartlarıyla alışveriş yapabilmelerine imkan sağlıyor.

Toparlamak gerekirse son olarak eklemek ve söylemek istedikleriniz nelerdir?
“Hangi sektörde olursa olsun, herhangi bir ürün  imal eden, tamir, bakım, montaj işleriyle uğraşan, emek harcayan ve iş üreten herkesin kalite bilincine sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Kullandığımız ürünler, ortaya çıkardığımız işin değerini belirler. Bu nedenle yaptığımız her işte dikkate alınacak ilk kriter ürün ve hizmet kalitesi olmalıdır. Ayrıca görüşlerimizi okurlarınızla paylaşmamıza imkan sağladığınız için teşekkürlerimi sunar, yayın hayatınızda başarılar dilerim.”

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.