05 Mayıs 24 Pazar 06:21
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img

EN YENİ

2018 YILI REİS MAKİNA İÇİN YENİLİK VE GELİŞİM YILI OLACAK

Hırdavat sektörüne yön veren 100’ü aşkın markanın Türkiye’de distribütörlüğünü gerçekleştiren Reis Makina, 2018 yılında da yatırımlarına ve ürün geliştirme çalışmalarına devam edecek. 2018 yılında özellikle akülü ürün grubuna yatırımlarını yoğunlaştıracak olan Reis Makina, tüm ürün gruplarında çeşitliliğini artırmayı planlıyor.

Nalbur Teknik dergisine özel açıklamalarda bulunan Reis Makina Genel Müdürü Dr. Selim Temurci; 2018 yılı içerisinde tüm ürün gruplarında önemli yenilik ve gelişmeler olacağını belirtirken Reis Makina’nın 2018 stratejileri ile ilgili bilgiler verdi. Temurci: “Bizler için en önemli strateji bilgidir ve noktada Reis Shop’larımızı bilgilendirmeye sürekli devam edeceğiz” dedi.

Pazara sunacağınız yeni ürün gruplarınız var mı? Varsa bilgi verir misiniz?

2018 yılı içerisinde tüm ürün gruplarımızda önemli yenilikler ve gelişmeler olacaktır. 2017 yılı süresince edindiğimiz yeni tecrübelerle her geçen gün değişen son kullanıcı taleplerine cevap vermek için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. 2018 yılı içerisinde artan tanıtım ekibimizin demo faaliyetleriyle beraber özellikle Makita Elektrikli El Aletleri, Craft Metal İşleme Makinaları, Kama By Reis Jeneratörler, Knipex El Aletleri ve daha bir çok markamızda önemli yatırımlarımız ve yeni ürünlerimizle sektöre yön vermeye devam edeceğiz. Makita markasında özellikle günümüzün getirdiği ihtiyaçlar dahilinde akülü ürün grubuna yatırımlarımızı yoğunlaştırdık. 40mm 36V grubu kırıcı-delici, freze, gönye kesme, çok amaçlı kesici, 4-5 ürün içerikli setler, alçıpan vidalama, 36V büyük taşlama, matkap-vidalama, vidalama grubu akülü ürünlerimiz 2018 yılı içerisinde kullanıcıların beğenilerine sunulacaktır. 2017 itibariyle Craft markasıyla pazara sunduğumuz metal işleme makinaları grubundaki ürün çeşitliliğimizi 2018 yılında daha da artırmayı planlıyoruz.

Reis Makina olarak yurt içi pazar payınız nedir? Pazarda hangi stratejiler ile ön plana çıkıyor ve farklılık yaratıyorsunuz?

Reis Makina olarak bünyemizde bulunan markalarımızın tamamı dünya genelinde alanında en önemli markalardır. Geçmişten bu güne kadar marka seçimlerimizde en önemli kriterimiz ürün kalitesi ve çeşitliliği olmuştur. Bu sebepten dolayı markalarımızın her biri kendi sektöründe pazar lideri konumundadır. Hayatın her bölümünde olduğu gibi zirveye çıkmak kolay ancak zirvede kalmak oldukça zor ve meşakkatlidir. Yeni ve mevcut marka ve modellere yaptığımız yatırım ve çalışmalardan daha fazlasını satış sonrası servis hizmetlerine ayırmaktayız. Yüz yıla yaklaşan tarihimizle biriktirdiğimiz tecrübeler ışığında herhangi bir sektörden ürünü satmanın en önemli faktörünün satış sonrası hizmet kalitesi olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcıların büyük bölümü ürünün fiyat-performans oranından daha çok servis hizmetinin kalitesine göre tercih yaptığını görmekteyiz. Ayrıca alanında oldukça tecrübeli satış personelimiz Türkiye genelindeki 600’ün üzerindeki Reis Shop’lara sürekli ziyaretler ve bu ziyaretler dahilinde eğitim vermektedirler. Bizler için en önemli strateji bilgidir. Bilginin ürün satışında önemli faktörlerden biri olduğunu düşünmekteyiz özellikle kullanıcıların taleplerini dinleyerek bu talepleri karşılayacak doğru makinalara yönlenmelerini sağlamak bizler için oldukça önemlidir ve bu minvalde Reis Shop’larımızı bilgilendirmeye sürekli devam etmekteyiz.

Ar-Ge Reis Makina için ne ifade ediyor? Bu alandaki çalışmalarınızdan kısaca bahseder misiniz?

Ar-Ge günümüz iş hayatının olmazsa olmaz bir yapı taşı konumundadır. Ürün geliştirme konusunda kulakları tıkalı olan kişi, kurum ve kuruluşların düşüş yaşaması oldukça doğal bir durumdur. Reis Makina olarak bünyemizde bulunan Marka Yöneticileri, Bölge Yöneticileri ve eğitim departmanlarında bulunan teknik personelimiz Türkiye’nin tüm bölgelerinde bulunan talep ve ihtiyaçları yerinde tespit etmektedirler. Genel merkezimize gelen bildirimler Call Center departmanımız tarafından Eğitim ve Tanıtım departmanına aktarılmakta bu departmanda bilgiler sınıflandırılarak önem düzeyine göre teknik servis personellerimizin de katkılarıyla çalıştığımız üretici firmalara iletilmektedir. Bu sayede kullanıcılara Türkiye şartlarında en verimli ürünleri sunmaktayız.

2018 yılı içinde bayi ağınızı genişletecek misiniz? Şu an kaç bayiniz bulunmakta?

2017 itibariyle belirli ürün gruplarında uzmanlaşmış Reisshop bayilerimizle birlikte bayi sayımız 600’ü aşmış durumdadır. Bölgesel potansiyel ve talepler doğrultusunda yeni bayilik başvuruları satış pazarlama ekibimiz tarafından değerlendirilmektedir.

2018 için stratejilerinizi belirlediniz mi? 2017 tablosunu kısaca değerlendirir misiniz?

Dünyada ve yakın coğrafyamızda yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen 2017 bizim için güzel bir yıl oldu ve ciromuz hedeflediğimiz rakamların üzerinde gerçekleşti. 2018 yılında da ülkenin genel büyüme hedeflerinin üzerinde bir büyüme hedefliyoruz.

Pazarda sektör lideri olarak anılıyorsunuz, bu noktada sektör için çalışmalarınız ve sektöre katkılarınız nelerdir?

Pazarda sektör lideri olarak anılmamızın en büyük sebebi hırdavat sektörüne yön veren 100’ü aşkın marka ve çeşidi 20.000’i aşan zengin ürün yelpazemizin olmasıdır. Hırdavat sektöründe Türkiye genelinde her sektörden kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapıda konumlanmış durumdayız. Sektörde lokomotif olma misyonunu kendimize yükleyerek bu bilinçle ürün ve marka seçimlerimizi Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamlayarak sektördeki kalite ve ürün çeşitliliğini artırmak kurulduğumuz günden itibaren en önemli hedefimiz olmuştur. Bu hedef çerçevesinde Türk hırdavat sektörüne kazandırdığımız kaliteli ürün çeşitliliği kullanıcılara hem zamandan hem de maliyetlerden kazanmaktadır.

Hırdavat sektörüne global anlamda bakacak olursak Türkiye’deki geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Pazarda yerli üretimin geldiği nokta ve bu alanda Reis Makina’nın çalışmalarından bahseder misiniz?

Dünya genelindeki dev firmaların büyük bölümü gerek distribütörlük gerek kendileri tarafından Türkiye’de temsil edilmektedirler. Bu firmalar ülkemize oldukça önemli yatırımlar yapmaktadırlar ve bu yatırımlar neticesinde her sene hırdavat sektörü Türkiye’de gelişme kaydetmektedir. Özellikle sosyal medya ve yurt dışı siteleri sayesinde kullanıcılar Türkiye’de olmayan ürünlerin videolarını izlemekte teknik bilgilerine hakim olmaktadırlar. İnternette yapılan araştırmalar dahilinde, okunan makaleler, izlenen videolar Türk kullanıcıların ufkunu açmakta ve yeni sektörleri beraberinde getirmektedir. Bu tip araştırmacı kullanıcılar sektörde bulunan bizler gibi oyuncuları yönlendirerek ürün çeşitliliğimizi artırmamıza katkıları oldukça fazladır. Devletimizin özellikle son yıllarda getirdiği Uzak Doğu menşeili ülkelerden gelen ürünlere vergiler, yerli üretimin önünü son dönemde oldukça açtı. Özellikle el aletleri ve bazı makina aksesuarlarında Türkiye’de kaliteli ürünler üretilmektedir. Bizler Reis Makina olarak yerli üreticileri her daim desteklemekteyiz. Ürün gamımızda bulunan Full Takım Çantaları, Max Power El Aletleri, çekiçler, yıkama makinaları ve trafik ekipmanları gibi gruplarla üreticilerimizi desteklemekteyiz.

Hırdavat sektörünün sizce en büyük problemi nedir?

Her sektörde olduğu gibi hırdavat sektöründe de oldukça yoğun bir rekabet söz konusudur. Bu rekabet son kullanıcılar açısından ilk etapta oldukça faydalı olarak gözükse de, üretici ve satıcı firmalar fiyat odaklı çalışarak kaliteden ödün vermektedirler. Özellikle global olmayan Uzak Doğu menşeili üreticiler büyük rakiplerinden payı almak için kaliteyi tamamen arka plana atarak fiyat odaklı ürünler üretmektedir. Bu tip ürünler büyük resme baktığımızda hem ülke ekonomisi hem de yapılan iş olarak baktığımızda orta ve uzun vadede tüm paydaşlara zarar olarak geri dönmektedir. Bu konuda en önemli nokta kullanıcıları bilgilendirerek kaliteli ürünlere yönlendirilmelerini sağlamaktır. Her hangi bir iş alanında satın alınan üründen maksimum verimi almak birçok gereksiz maliyeti azaltmanın en kolay yolu olacaktır. Örneğin yapılan bir bina inşaatında markasız bir üründen onlarca farklı satın alma yerine kaliteli bir markanın ürününden birkaç çift alarak bitirilen inşaatın maliyeti düşecek ve daire satış fiyatları satın alınabilir düzeylere çekilecektir bu ve daha bir çok örnekte görebileceğimiz gibi oluşabilecek israfların önüne geçerek ekonomimize doğru şekilde katkı sağlamak tüm kullanıcı ve üreticilerin görevi olması gerektiğini düşünmekteyiz.

#makina, #gelisim, #lider, #Ar-Ge

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.