01 Mayıs 24 Çarşamba 08:13
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img

EN YENİ

2015 yılında ihracata önem verdik

doğuş

Doğuş Fırça’dan Fatih Güloğlu ile Dubai Big 5 içerikli bir söyleşi gerçekleştirdik. Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güloğlu; 2016 yılı hedeflerinden ve Türkiye’nin AB süreci ile ilgili düşüncelerinden bahsetti.

Dubai Big 5 fuarını değerlendirir misiniz? Türk firmaları için Big5 ne gibi avantajlar sunuyor? Fuarda hangi ürün gruplarınız ile öne çıktınız?

Big5 genel olarak beklentimizin altında geçen bir fuar oldu. Daha fazla ziyaretçi beklediğimiz bir organizasyondu. Bu tip organizasyonlara katılırken; fuarın kendisi, katılan firmaların sektördeki yeri ve ziyaretçi açısından seçilen hall fuara katılmadan önce dikkate alınması gereken en önemli faktörlerdir. Yalnız Dubai kendi bulunduğu coğrafi bölgeye hitap edebilecek düzeyde büyük bir pazar. Dubai Big5 Türk firmalarına sunduğu en büyük avantajlardan biri, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada diğer bölge ülkelerine göre daha yüksek gelişmişlik potansiyeline sahip olduğu için bu bölgeye Türk firmaları ihracat yapabilme olanağına sahiptir. Bu fuarda daha çok bizim en önemli gruplarımızdan olan boya uygulama ürünleri, rulo ve fırçaları ile temizlik malzemeleri gruplarımızla ön planda olduk.

2015 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilirdiniz mi? 2016 yılında hangi fuarlara katılmayı düşünüyorsunuz?

Yurt içi ve Yurt dışı fuar organizasyonlarından beklentileriniz nelerdir? Doğuş Fırça Ltd. Şti. olarak 2014 yılı sonunda kendimize 2015 yılı için koyduğumuz ihracat hedeflerine yılın 3. çeyreğinde ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu yıl her zamanki çalışmalarımızdan daha fazla ihracata önem vermeye çalıştık. 2016 yılı hedeflerimizi de şimdiden belirledik ve her zaman çıtayı 1-2 basamak yukarı çıkartmak zorundayız. Katılmayı düşündüğümüz fuarlar arasında coğrafi bölge olarak sıralarsak Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Orta Asya 2016 hedeflerimiz arasındadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alındığında yurt dışı fuarları önem arz etmektedir. Fuarı düzenleyen organizatörler işlerini titizlikle yerine getirip her zaman firmalarımıza desteklerini esirgememelidirler. Özellikle yeni bölgede fuara katılan firmalarımıza ülke hakkında detaylı bilgi verilmeli. Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki fuarların bitimine kadar organizatörlere büyük iş düşmekte.

Son dönemde Türkiye ve AB arasındaki gelişmeyi ticaret ve gümrük birliği açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Sektör açısından ne gibi gelişmelere yol açacaktır ve bu konuda beklentileriniz nelerdir?

2 blok arasındaki sıcak gelişme ortamının tekrar sağlanması tabii ki karşılıklı ticarete çok olumlu yansıyacaktır, zaman zaten bunu gösterecektir. Burada önemli olan Türkiye olarak ithalattan ziyade ihracat yapabilmektir. Bazı olanakların sağlanıyor olması ticarete pozitif katkıda bulunacaktır. İleri ki yıllarda Avrupa’nın belli fuarlarına bu niyetle katılmayı planlıyoruz.

2016 Yılı yeni yatırımlarınız olacak mı? Hedefleriniz nelerdir?

Türkiye’nin ekonomisinin ısınma belirtileri gösterdiği bu dönemde 2016 yılı bizim için bir yatırım yılı gibi gözükmemekte. Ülke ekonomisinin içerisinde bulunduğu şartlar ortada. Yüksek kur oranları ve doların gelecekteki belirsizliği yatırım yapabilme imkanlarını kısıtlamaktadır. Önümüzü görebildiğimiz ölçüde her zaman yatırıma açık yenilikçi, hedefleri olan bir firmayız.

#DoğuşFırça, #FatihGüloğlu, #DubaiBig5, #Fuar, #Röportaj

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.