30 Nisan 24 Salı 16:20
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img

EN YENİ

Bölgesel büyük satıcılar bir araya gelerek, birlikte çözüm üretmek zorundayız

nt11999 yılında Aksaray’da kurulan ve şu an da 40 bin çeşit ürün gamı ile hizmet veren Arma Yapı firma ortaklarından Mustafa Ateş ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Ateş; Müşterilerin bir çok farklı ürünü tek adreste buluşturabildiklerini belirtirken sektörel bir çok ürünü İstanbul’la aynı anda son kullanıcısı ile buluşturmanın da kendilerine avantaj sağladığını aktardı. Sektörel problemlere de değinen Ateş: “Kar marjının düşük, vadelerin uzun olması büyük riskler oluşturmaktadır. Bunun için bölgesel büyük satıcılar bir araya gelerek, birlikte çözüm üretmek zorundayız.” Dedi.

40 bin ürün çeşit ile hizmet veriyor

Firmamız 1999 yılında Aksaray merkezde, asma tavan ağırlıklı, dekorasyon uygulamaları ve anahtar teslim işleri yaparak sektöre adım atmıştır. Firmamız 3 ortaklı olup 2006 yılında uygulama işlerini hafifletip sürekli gelişen ve yenilenen yapı ve hırdavatın sektörel gündemini yakından takip ederek, Anadolu’muzun güzel ve şirin ili Aksaray’la buluşturup yapı malzemeleri ve hırdavat odaklı satışlarına başlamıştır. Yaklaşık 40 bin ürün gamı ile bölgesel olarak müşterilerimize hizmet vermeye devam etmekteyiz. Özveri gösteren ekimiz, tedarikçilerimiz ve müşterilerimizin güveni ile Arma Yapı ve Hırdavat bölgesinde güvenilir bir marka olarak, sektördeki yerini günden güne sağlamlaştırmaktadır. Firmamız Sanayi Şubesinde 2000 m2 alanda hırdavat, Nalbur, Elektrikli El Aletleri, İş Güvenliği ve Trafik Ekipmanları, İnşaat ve Endüstriyel Boyalar, Mobilya ve Kapı Aksesuarları, Yalıtım Malzemeleri, Yapı Kimyasalları, Tel ve Çivi çeşitlerimiz ile halkımıza hizmet vermekteyiz Çarşı Merkez şubemizde ise yukarıda listelediğimiz ürünlerle birlikte İnşaat Boyaları, Mantolama Malzemeleri, Betopan, Alçı, Alçıpan ve Yardımcı Ürünleri, Asma Tavan Malzemeleri, Duvar Kağıtları, Dekorasyon Profilleri, Wc ve Banyo Aksesuarları, Dekoratif duvar panelleri vb. geniş ürün yelpazesi ile müşterilerimize çözüm önerileri sunmaktayız.

Bayiliği yapılan firmalar

Firmamız AEG, Makita, Reis shop, Filli Boya (Konya ve Aksaray Bölge birinciliği), Tek Boya, Lafarge Dalsan, Basf ve Myk Yapı Kimyasalları, Emülzer, Standart İzalasyon, Dekolux Dekorasyan Profilleri, Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri, Woolmax taşyünü, Ramsoy duvar panelleri, Aksu ve Lider banyo, Dekor Hassan El Aletleri, Dekor Tech ve Flex Arth Gergi Tavan Sistemleri, Özen Kompresör ve Kaynak, İto ve Kale Kilit, Doğanlar ve Nora Kapı
Kolları, Dolmar, 3M İş Güvenliği, Aksa ve Gama Jeneratör, Bahçıvan Vantilatör, Armstrong, Owa, Proff ve Sünexpo Asma Tavan Sistemleri, Armada Duvar Kağıtları ve daha bir çok marka ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Üretici firmalar sahada en az bizim kadar gayret göstermeli 

Bayiliğini yapmış olduğumuz firmaların, sahada en az bizim kadar ve bizimle gayret göstermeleri arzumuzdur. Üretici firmalardan satış sonrası teknik destek, garanti ve ürün iadesi ile ilgili problemleri hızlı ve etkin çözüme kavuşturmaları dileğimizdir. Çalışmış olduğumuz bir çok firma (İstisnalar hariç!) gereken özveriyi göstererek teknik destek ve detaylı bilgiye ulaşmamızda çözüm ortağımız oldukları için özellikle teşekkür ediyoruz.nt2

Tedarikçi firmalar servis ağı ile müşteri memnuniyetine odaklanmalı  Satış ve pazarlama noktasında 2 işyerimiz bölgemize, yakında hizmete girecek olan e-ticaret satış sitemizle de ülkemize hizmet vermiş olacağız. Satış sonrasında tedarikçi firmaların en az bizim kadar sattıkları ürünlerinin arkasında olmaları ve servis ağı ile müşteri memnuniyetine odaklanmaları, satışlarımızın ivmesini arttıracaktır. Malumunuz hemen hemen her müşterinin ortak talebi kalite ve ucuzluk, lakin ikisini bir arada bulmak zor. Müşterilerimizin birçoğu artık bilinçli, marka ve kalitede bilincinde ısrarcıdırlar. Yeri gelir bizlerde sorunsuz servis ağı düzgün hızlı ve pratik çözüm sunan ürünleri müşterilerimize öneriyoruz.

Reklam çalışmaları satışları doğrudan etkiliyor Firmaların reklam , tanıtım ve kampanyaları şüphesiz ki satışlarımızı doğrudan etkilemektedir. Buna paralel olarak bizlerinde yapmış olduğu dönemsel kampanyalar, sahada önümüzün açılmasına ve satışlarımızın artmasına sebep olmaktadır.

Ekonominin gelişimi sektörü pozitif anlamda geliştiriyor İlimizin kalkınmada öncelikli iller arasında olmasından, ekonomi ve sanayisinin her geçen yıl bir önceki yıla göre gözle görülebilir bir hızla değiştiğini görmekteyiz. Buna paralel olarak inşaat, nalbur ve hırdavat sanayinin gelişiminden etkilenerek yeni pazarlar oluşturmaktadır. Bu da doğrudan yada dolaylı olarak bizlere pozitif katkı sağlamaktadır.

Bir çok ürün tek adreste Bölgemizde “Dürüst ve Şeffaf ” ticaret anlayışı ile yola çıkmış olmamız, marka değeri yüksek aynı zamanda yapı ve hırdavat sektörüne hitap etmemiz, rakiplerimize oranla her zaman bir adım önde olduğumuz görülmektedir. Çevremiz rekabet ortamı yoğun bir bölge olmasına rağmen, ilimiz ve çevresinde pazara sunduğumuz ürün çeşitliliği ile çok farklı ihtiyaçlara cevap verdiğimiz gibi, aynı zamanda ekonomik fiyat, kampanyalarımız, her sattığımız ürünün arkasında olmamız, edindiğimiz marka değerini pekiştiriyor. Buda firmamızı istikrarlı bir şekilde büyüterek çalışma heyecanımızı arttırıp önümüzü açıyor. İlimizde yaklaşık olarak 150 adet hırdavat noktasının bulunduğunu tahmin ediyoruz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bizleri farklı kılan en önemli özelliklerden bir tanesi de sektörel bir çok ürünü İstanbul’la aynı anda son kullanıcısı ile buluşturmamız. Ayrıca müşterilerimizin aradığı bir çok ürünü tek adreste bulması da gücümüze güç katıyor.

Yol haritamız hazır 2015 yılı bir çok olumsuzluğa rağmen (Seçim süreci, kur artışı, terör, çevremizdeki ateş çemberi) firmamız adına kötü bir yıl olduğunu söyleyemem. 2016 yılında piyasadaki olumsuzlukların bertaraf olması, bu sonuçla birlikte piyasalardaki tedirginliğin ortadan kalkarak sektördeki istikrarın büyümesini kaçınılmaz nt3kılacaktır. Bizde yol haritamızı buna göre hazırladık. Rabbim kardeşliğimize zarar vermesin. Bizleri ayrılık ve tefrikaya düşürmesin.

Bölgesel büyük satıcılar bir araya gelerek, birlikte çözüm üretmek zorundayız Geçmiş dönemlerdeki karlı satışlar artık yok. Ciroların yüksek olmasının yanında kar marjlarında ki düşüş tüm esnafların ortak sorunudur. Bu bağlamda sektördeki asıl sıkıntı kar marjının düşük, vadelerin uzun olması büyük riskler oluşturmaktadır. Bunun için bölgesel büyük satıcılar bir araya gelerek, birlikte çözüm üretmek zorundayız.

Arma Yapı yatın zamanda e-ticarette E ticaret satış siteleri artık dünyanın vazgeçilmezi . En yakın zamanda www.badem10.com adresinde bizlerde e ticaret sektöründe varlığımızı hissettireceğiz. Sonuç olarak yol arkadaşlarıma, sektörde var olmamızı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen değerli müşterilerimize, ürünlerimizi tercih eden kullanıcılara, tedarikçilerimize şahsım ve Arma Yapı Hırdavat adına teşekkür ediyorum. Nalbur Teknik dergisinin bu sayısında bize de yer verdiği için şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki günlerin ülkemiz , çevremiz ve Müslüman alemi için hayırlar getirmesini diliyorum.

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.