24 Nisan 24 Çarşamba 23:19
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img

EN YENİ

Caldini Kimya’nın Hırdavat Grubu Türkiye Yetkili Distribütörü Güney Hırdavat Oldu

30 yılı aşkın süredir yerli aerosol üreticisi olarak faaliyetlerini sürdüren, son dönemde Satış-Pazarlama ve Reklam yatırımları ile adından söz ettiren Caldini Kimya, Hırdavat Grubu Türkiye Distribütörlüğü için Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan Güney Hırdavat ile anlaştı.

NalburTeknik dergisi olarak Güney Hırdavat ve Caldini Kimya’nın yaptığı işbirliğinin detaylarını almak için iki firma ile detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

 Firmanızın kuruluş ve gelişim aşamalarından söz eder misiniz?

Firmamız 1958 tarihinde İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Tahtakale’de kurulmuştur. Ticari faaliyetlerine başladığı günden itibaren ana iş kolu olan hırdavat ve el aletleri konularında uzmanlaşan Güney Hırdavat A.Ş., ülkemizin gelişimine paralel olarak yıllar içerisinde kendisini sürekli yenileyerek inşaat ve birçok sanayi koluna hizmet veren geniş bir ürün yelpazesi oluşturmuştur. Gerek ülkemizin gerek Avrupa ve Uzak Doğu’nun önemli üreticileri ve markalarının distribütörlük ve bayiliğini yapan firmamız; elektrikli ve havalı el aletleri, yüksek basınçlı temizleyiciler, elektrikli süpürgeler, mekanik el aletleri, elektrik malzemeleri, aerosoller, endüstriyel kalemler; zımpara ve aşındırıcı ürünler, kişisel koruyucu donanımlar ve hırdavat malzemelerinden oluşan bir ürün portföyüne sahiptir.

Firmanız ithalatın yanında ihracata da yönelmiş durumda. İhracat hacminiz ve hedefleriniz nedir?

Firmamız çok uzun yıllardır Avrupa ve Uzak Doğu’nun birçok önemli ülkesinden ithalat yapmaktadır. Son 15-20 yıldır markalaşma süreciyle beraber yakın coğrafyamıza ihracat da yapar hale geldik. Henüz bu konuda kendimizi yeterli görmüyoruz. İhracatımızı geliştirmek için uzun vadeli projeler üzerinde çalışmaktayız.

Caldini ile yapılan iş birliği nasıl gelişti?

Caldini firması ile uzun zamandır tanışmaktayız. Başarılı çalışmalarını piyasada sürekli takip etmekteydik. Bu sene başı itibariyle ilişkilerimizi geliştirerek beraber iş birliği yapmaya karar verdik. Hırdavat kanalında Caldini ve Burtech markalarının satışlarını arttırmak için beraber, kol kola uzun soluklu bir yolculuğa başladık. Umarım her şey niyet ettiğimiz ve planladığımız gibi gider ve başarılı sonuçlar alırız.

Hırdavat sektörünün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara göre 2022 yılını nasıl tamamlayacağını düşünüyorsunuz?

Ekonomiyi bir bütün olarak ve diğer sosyal bilimlerle olan ilişkisini unutmadan düşünmek gerekir. Her ne kadar bazı sektörler zaman zaman öne çıksa da genel olarak ekonomide yaşanacak iyi veya kötü gelişmeler tüm sektörleri de aynı şekilde etkilemektedir. Hırdavat özelinde değerlendirmek gerekirse üretim ve inşaat en belirleyici sektörlerdir. Buralarda yaşanan her türlü olumlu veya olumsuz sonuçlar bizim sektörümüzü anında etkiler. Aslında üretim de inşaat da ülkemizin ekonomisinde çok büyük bir paya sahip olduğu için ekonomideki her türlü gelişmeyi yakından takip etmekteyiz.2022 geçtiğimiz senelere göre daha zor bir yıl olacak gibi duruyor fakat sektörümüz çok fazla iş koluna temas ettiği için birçok sektöre kıyasla daha şanslı diyebilirim. Yine de görünen o ki işlerimizi muhafaza edebilmek için bu sene daha çok çalışmak ve çabalamak zorundayız. Pandeminin etkileri, ABD-Çin gerilimi, kur artışları, hammadde fiyatlarındaki artışlar, enflasyon ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar tam atlatılamamışken bir de üstüne Rusya-Ukrayna savaşı eklendi. Umarım tüm bu sorunlar bir an evvel son bulur ve tüm insanlar huzurla yaşamaya ve çalışmaya devam eder.

Firmanızın hedefleri neler, hangi yatırım hedefleriniz var?

Bir önceki sorunuza verdiğim cevapta geçen unsurlardan bağımsız değil aslında bu sorunuza verebileceğim cevap. Normal şartlarda hedeflerimiz büyük tabi: Yaptığımız işi daha kaliteli ve daha verimli hale getirmek, yeni iş ortaklıklarına girmek, buna bağlı olarak iş hacmimizi büyütmek, cirolarımızı ve karlılığımızı artırmak hatta belki üretim tarafında da bir şeylere başlayabilmek. Ancak bütün bunları yapmak için kafa yorarken ve koştururken, rasyonel düşünmeyi de ihmal etmemek gerek. Bizim dışımızda gelişen o kadar çok hadise var ki maalesef çoğu zaman eliniz kolunuz bağlı kalıyor.

CALDİNİ

Caldini’nin  2022 yılı için hedef ve stratejileri neler?

Caldini, kurulduğu günden beri önceliğine her zaman üretimi almış bir firma. Hem ülkemizi hem dünyayı etkileyen salgın döneminde bile üretmekten, dünyaya bir değer katmaktan vazgeçmedik, yılmadık. Yine özellikle ekonomik açıdan zorlu bir süreç hepimizi bekliyor farkındayız ancak çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Diğer yandan da reklam ve iletişim çalışmalarımıza zaten geçen yıl hız vermiştik ve marka bilinirliği konusunda çok büyük aşama kaydettik. Caldini artık bilinen bir “marka” olma adımını atmıştır ve bu yıl artık tüketicimizle daha sıcak temas kurarak, sadık kitlemizi oluşturmak için reklam çalışmalarımızı da hızlandırarak devam ettireceğiz.

Caldini, hırdavat grubu için Güney Hırdavat iş birliği ile nasıl bir yol izleyecek?

Hırdavat sektöründe Güney Hırdavat çok büyük bir deneyime sahip. Güney Hırdavat’ın pazar tecrübesi, Caldini’nin üretim ve reklam gücüyle birleşince ülke ekonomisine büyük bir katma değer sağlayacağımızdan eminiz.  Bu iş birliğine Güney Hırdavat’ın, tecrübesi ve satış gücüyle büyük destek sağlayacağına inanıyoruz ve biz de vizyonumuzu bu yol haritasının içine entegre edeceğiz.  Kaliteden asla taviz vermeyenler buluştu, sonuçlarının iyi ve hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Otomotiv sektöründeki deneyimleriniz hırdavat sektöründe size ne gibi katkılar sağlıyor?

Üretici firmaların en önemli ihtiyacı öncelikle kendi üretim sistemine ve kapasitesine hakim olması ve sınırlarını iyi bilmesidir. Caldini geçtiğimiz tüm süreçte 25.000 metrekareyi aşkın fabrikasında yüzlerce çalışanıyla muhteşem bir uyum ve kaliteli üretim çizgisini yakaladı. İşte bu sanayicinin ulaşması gereken ilk eşik, yani uyumlu, kaliteli üretim tesisi. Avrupa lokasyonunda tek entegre tesis olduğumuzu da belirtmek isterim. Şimdi bu gücü, deneyimi, hırdavat sektörüne taşıma zamanı geldi. Tabi ki tüketici davranışları ve beklentileri açısından farklı bir pazar olduğunu kabul ediyoruz ama biz biliyoruz ki işimizi iyi yapıyoruz. Bunu otomotiv ürünlerimizde kanıtladık. Hırdavat sektörü iş ortaklarımız da çok kısa sürede bu deneyimimizi hissedecek. Özellikle üretim kapasitemizdeki güç eminiz ki bizi hızla yukarılara taşıyacak. Daha önce belirttiğim gibi Caldini artık bir “marka” olarak da çok iyi bir noktada. Hangi sektörde olursak olalım, satış ekiplerinin, saha çalışanlarının en önemli ihtiyacı her zaman reklam. Burada kazandığımız deneyimi de aynı şekilde hırdavat sektörüne de taşıyacağız.

Caldini’nin yurt dışı hedefleri neler?

Caldini hali hazırda 35 ülkeye ihracat yapıyor. Bu konuda lojistik ve üretim eksiklerimizi tamamladık ve bu sayıyı arttırmak ana düşüncemiz. Önümüzdeki dönemde ilk olarak temsilcilik açmak sonra da depo ve hatta üretim tesisi olacak şekilde yurt dışı yatırımları yapmak. Bu yılın sonuna doğru yurt dışı sürprizlerimiz sektördeki tüm paydaşlarımızın yüzünü güldürecek. Yerli ve milli olmanın gururunu taşıdığımız kadar bunun bir sorumluluk olduğunun da farkındayız. Markamızı ve ülkemizi, hizmet verdiğimiz sektörde tüm dünyaya daha güçlü şekilde tanıtmayı hedefliyoruz.

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.