20 Nisan 24 Cumartesi 03:48
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img

EN YENİ

“2023 Yılı Hedefimiz; Dengeli, Dikkatli ve Sürekli Gelişme Odaklı Olacak”

BURÇMETAL Plastik Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yumrukçal

 “2023 Yılı Hedefimiz; Dengeli, Dikkatli ve Sürekli Gelişme Odaklı Olacak”

 2022 yılı firmanız açısından nasıl geçti?

2022 yılında gerek ülkemizdeki ve gerekse yurt dışındaki konjonktürel durumun neden olduğu fiyat istikrarsızlığı, fiyat artışları ve özellikle Avrupa pazarında belirginleşen resesyonun sebep olduğu negatif ekonomik etkiler ile firma olarak yoğun mücadele ettik. Ancak tüm risklerin arasında saklı fırsatları da değerlendirdik. İhracatımız ciddi bir artış sağladı ve bu ivmeyi arttırarak devam ettirmeye kararlıyız.

2022 yılında en çok talep gören ürün veya ürün gruplarınız neler oldu?

2022 yılında en çok talep gören ürünlerimiz plastik sektöründe; yarı-mamul HDPE, POM ve PA6 levha ve çubuklar, demir-dışı metaller sektöründe ise yarı-mamul alüminyum, bronz lama ve çubuklar oldu.

2022 yılında çalışmalarınızı daha çok hangi alana (Ar- Ge, inovasyon, satış pazarlama, dijitalleşme vb.) yoğunlaştırdınız?

2023 yılında çalışmalarımızı, Ar-Ge’sini kendimizin yaptığı, tasarımı bize ait imalat amaçlı makine parkurlarımızı imalatlarını da kendimiz yapacak şekilde artırmak; ihracat yaptığımız ülke ve müşteri sayısını arttırmak, yurt içi şube ağımızı genişlemek amaçlı yoğunlaştıracağız. Bir başka ifadeyle; 2023 yılı hedefimiz; dengeli, dikkatli ancak sürekli gelişme odaklıdır.

Sektörel açıdan değerlendirecek olursanız 2023 yılındaki beklentileriniz ve öngörüleriniz neler? Sizce sektörü nasıl bir yıl bekliyor?

Sektörel açıdan değerlendirdiğimizde; endüstriyel, mühendislik ve performans plastikleri segmentini riskleri ama fırsatları da olan bir yıl beklemektedir. Aynı beklentimiz demir-dışı metaller sektörü için de geçerlidir. 2023 yılında; “Finans, İnsan ve Makine” optimizasyonunu sağlayabilen imalatçı firmalar fırsatları da yakalayabileceklerdir.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

2022 yılı uzun süreli Covid-19 pandemi döneminin negatif etkilerinin ortadan kalkmaya başladığı bir yıl oldu. Bu bağlamda 2023 yılının daha pozitif geçeceğini değerlendiriyoruz. Ancak, 2023 en büyük yurt dışı pazarımız olan Avrupa’daki resesyonun daha da belirgin hale geldiği bir yıl olacaktır. İstatistiki veriler beklenen ve hissedilen resesyonu ciddi şekilde işaret etmektedirler. Avrupa’daki ekonomik resesyonun ülkemiz imalat sanayi dinamiğinde oluşacak negatif etkilere karşı direnç seviyelerimizi artırmamız gerektiğini de bilmek ve tedbirlerimizi almak zorundayız.

 

 

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.