24 Nisan 24 Çarşamba 01:14
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img

EN YENİ

Kurumsallaşma Hedefi İle Kaynak Sektörünün Üreten Gücü; Axu Kaynak

48 yıldır kaynak sektörüne üretim alanında hizmet veren Axu Kaynak, ikinci kuşak işletmecileri tarafından kurumsallaşma hedefi ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Axu Kaynak’ı yakından tanımak ve çalışmaları hakkında bilgi almak adına Hakan Aksu ile Nalbur Teknik dergisine özel söyleşi gerçekleştirdik. Önemli açıklamalarda bulunan Aksu sorularımızı cevaplandırarak mayıs sayımıza konuk oldu.

Firmanız hakkında ve faaliyet gösterdiği alanlarla ilgili bilgi verir misiniz?

Axu Kaynak, genel olarak üretim – pazarlama prensibi ile çalışmakta ve ağırlıklı olarak ürettiği ürünler ile birlikte yurt içinden tedarik ettiği ürünleri tüm yurt çapında pazarlamasını yapmaktadır.

1970 yılında İbrahim Aksu, İstanbul’un Kasımpaşa semtinde 30 m2‘lik küçük bir imalathanede, kaynak sektörünün ihtiyaçlarını doğru tespit ederek, kaynak pense üretimine başlamıştır. Üretim ve pazarlamaya yıllar içerisinde devam etmiştir. 1991 yılında 2. kuşak olarak oğlu Hakan Aksu, üretim işlerini devir alarak ve şirketin üretim kapasitesini arttırarak firmayı bugünlere taşımıştır.

İbrahim Aksu kaynak sektöründe yeniliğe ve öncülüğe önem vermiş olup çalıştığı dönemde liderliği elinden bırakmamıştır. Axu Kaynak, öncü üretici konumu ile yaklaşık 48 yıldır kurucumuzun vizyonunda, kaynak sektörüne yön vermektedir.

Üretimde daima kalite standartlarına uymayı ve ürün kalitesini iyileştirmeyi, ürünlerin estetik ve ergonomik olmasını ve iyileştirmenin sürdürülebilirliğini kendisine ilke edinmiştir. Kurumsallaşmanın yaşandığı firmamız Esenyurt / İstanbul’ da hizmet vermekte olup,

– Üretim,

– Muhasebe,

– Satış pazarlama,

– Dış Ticaret ve

– Depo

departmanlarından oluşmakta ve bünyesinde her biri alanında etkin ve kalifiye 15 kişilik bir ekiple hizmet vermektedir.

Ürün gamınızdan bahseder misiniz? Bu yıl özellikle öne çıkan ürününüz var mı?

Kaynak pense ve topraklama şaseleri, kaynak kablo ve makina bağlantı elemanları, gaz regülatörleri, kaynak kesme hamlaçları, komple torchlar, kaynak maskeleri, iş gözlükleri, kaynak yardımcı malzemeleri ve spreyler gibi zengin ürün çeşitleri genel ürün portföyünü oluşturmaktadır.

Yıllık üretim rakamlarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Firmanız hangi ülkelere ulaşıyor? Portföyünüze yeni ülkeler eklendi mi?

Yıllık üretim kapasitemiz 110.000 – 140.000 adet ürün olup yıl içersindeki ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir.

Uluslararası Köln Hırdavat 2018 ve WIN Kaynak 2018 fuarlarına katılarak yurt dışına açılma ve yüksek kaliteli ürünlerimizi tanıtma adına faaliyetlerde bulunmuştur. Fuarlarda, istenilen hedef ülkelerdeki önemli firmalar ile irtibata geçme imkânımız olmuştur. Firmamız hâlihazırda İran, Azerbaycan, Cezayir ve Almanya gibi ülkelere ihracat faaliyetlerinde bulunmaktadır. Fuar sonrası ihracat arttırma faaliyetlerine devam etmektedir.

Firmanızın bayilik yapılanması hakkında bilgi almak isteriz?

Müşterilerine ve bayilerine hizmet götürmeyi gaye edinmiş, tüm yurt çapında belirlediği talep piyasaları bazında daimi bölge sorumluları vasıtasıyla müşterileriyle doğrudan iletişimi tercih etmiştir.

Satış sonrası hizmet faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Firmamız, satış sonrası hizmet sürecinde müşteri ihtiyaç ve taleplerini doğrudan müşterinin yanında, görerek ve birebir çözerek gerekli desteği sunmaktadır.

İnovasyon eve Ar-Ge alanındaki çalışmalarınız nelerdir?

Kaynak sektörünün ihtiyaçlarını belirleyip fuar ziyaretleri ile fikir oluşturabilecek tasarımlar dikkate alınarak ideal ürün tasarımları ekibimizce yapılmaktadır.

Kaynak sektörünün Türkiye’de ki gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz? Diğer dünya ülkeleri ile karşılaştırdığınızda sektörün gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?

Türkiye’de metal sanayii üretimi var olduğu sürece kaynak sektörü de var olacaktır. Metal işleme sanayii üretiminde zaman zaman dalgalanmalar yaşanmaktadır. Sektörümüzde istikrarın sağlanabilmesi için ülkemizde teknoloji üreten ve ihracata yönelik çalışan firmalara daha çok teşvik verilmeli ve bu firmaların sayılarının arttırılması zaruridir.

Sizce sektör açısından yaşanan en büyük problem nedir? Çözüm öneriniz var mı?

Sektörümüzün en büyük problemi, iyi eğitilmiş personelin zor bulunabilmesidir. Endüstri Meslek Liseleri ve Üniversitelerin kaynak sektörüne yönelik daha kalifiye personel yetiştirmesi zorunludur.

Sektörel anlamda 2018 yılı için değerlendirmeleriniz nelerdir?

2018 yılı üretim ve müşteri adedi hedeflerimize ulaşmak için gerekli çalışmaları istikrarlı ve artan şekilde yapmaktayız.

#axukaynak, #sektör, #hakanaksu

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.