20 Nisan 24 Cumartesi 11:20
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img

EN YENİ

“Bütüncül Hizmet Anlayışımızla Rakiplerimizden Farklılaşıyoruz”

 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan:

“Hilti olarak, sektör profesyonellerinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen bir çözüm ortağı olarak yanlarında yer almayı ve makro ölçekte büyümelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

 360 derece hizmet anlayışları çerçevesinde sadece ürünleri ile değil, sundukları farklı hizmet kapsamıyla da rakiplerinden farklılaştıklarını ifade eden Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, bu sayede birçok ürün grubunda pazar lideri olduklarını söylüyor. Gerek sahada gerekse dijital kanallarda iş ortaklarının yanında yer aldıklarını belirten Özgecan Işıltan, kendilerinden ekipman alan bir inşaat profesyonelinin, uygulama ile ilgili ihtiyaç duyulan diğer tüm aksesuarlara da ulaşabildiğinin altını çiziyor.

Hilti’nin “İş Ortaklığı” modeline vurgu yapan Işıltan, satılan ürünle sınırlı kalmayıp satış sonrası farklı ve kapsamlı hizmetlerle de müşterilerinin çözüm ortağı olduklarını dile getiriyor. Dosya konumuz çerçevesinde konuk ettiğimiz Işıltan ile Hilti’nin aktüel çalışmaları ve hizmet verdikleri alanlar hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Firma olarak gündemdeki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hilti Türkiye olarak en önemli gündem konumuz, müşterilerimizin çözüm ortağı olma hedefini yerine getirerek sürdürülebilir değer yaratmak… Bunun için tüm çalışmalarımızı bu misyon çerçevesinde değerlendiriyor, müşterilerimize satılan ürünle sınırlı kalmadan, servis ve yazılım desteğiyle bütüncül hizmet sağlamayı hedefliyoruz. 2021 yılının son çeyreğinde müşterilerimizle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelini hayata geçirdik. Bu kapsamda 2022 yılında çok daha gelişmiş bir müşteri memnuniyeti yapısı oluşturmak istiyoruz.

Salt ekipman anlayışını geride bırakarak verilen hizmet sonrası danışmanlık, yazılım, tasarım, kontrol ve mühendislik gibi faydalar sağlamak için çalışıyoruz. Hızlı çözümler sunmak için çalışan ekibimiz ve müşterilerimize minimum maliyet maksimum verim sağlayan bir anlayışla müşteri sadakati sağlamak üzere çalışmalarımızı kanalize ediyoruz. Özellikle de ON!Track Varlık Yönetim Sistemi’ni daha da geliştirmek gündemimizdeki çalışmalar arasında yer alıyor. Müşteri sadakatini verilen hizmetlerin bütünüyle sağlamayı, teknik çözümler ve doğru uygulamalarla öne çıkarmayı amaçlıyoruz.

 

2021 yılında en çok tercih edilen ürünleriniz hangileri oldu?

360 derece hizmet anlayışımız sayesinde sadece ürünlerimizle değil, sunduğumuz farklı hizmet kapsamıyla da rakiplerimizden farklılaşıyoruz. Bu sayede birçok ürün grubunda pazar lideriyiz. Geçtiğimiz dönem; çivi çakma, dübel, yangın durdurucu ve elmaslı sistemlerimizle pazar lideri olduk.  2021 yılında ise bunlara ek olarak ankraj sistemlerinde yüksek bir pazar payı elde ettik. Sistem çözümümüzün ana kalemini oluşturan ankraj sistemleri, Hilti Türkiye olarak ciromuzun büyük bir payını oluşturuyor. Sismik ürünlerimizde de hem Türkiye’den hem de Avrupa’dan çok fazla taleple karşılaştık. Çünkü bu grupta teknik olarak çok güçlüyüz, mühendislik ve yazılımlar sayesinde müşterilerimize detaylı raporlar sunabiliyor ve ileriye yönelik destek sağlayabiliyoruz. Bu da gördüğümüz talebi ciddi oranda artırıyor. Burada öne çıkan ürünlerimiz arasında EOTA TR-069 standartlarına uygun olarak üretilen RE 500 V4 kimyasal dübelimiz de yer alıyor.

 

Diğer öne çıkan ürün grubumuz ise hafif el aletleri, bu kategori bazında da iş ortaklarımıza birçok avantaj sağlıyoruz. Örneğin, akülü el aletlerinde 2 yıl boyunca garanti hizmeti veriyoruz. Eğer makinenin performansı yüzde 80 oranında düşerse yenisi ile değiştiriliyor. Hilti Türkiye olarak iş ortağı olabilme hedefiyle yeni dönemde de pazar lideri olduğumuz tüm ürün gruplarında liderliğimizi pekiştirerek, el aletleri ürün grubunda pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemde elektrikli el aletleri sektörüne sunacağınız yeni bir ürün bulunuyor mu?  Yıl içinde piyasaya sunduğunuz veya daha sonra sunacağınız yeni ürününüz varsa ürün hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yıl içinde MT System Portfolyosu ürün grubuna ait 5 yeni ürünü piyasaya sunduk. Bunlardan ilki MT sistemler. Tüm askılama ve destek sistemlerini tek bir teknolojide buluşturan Hilti MT Sistemler, en hafif yüklerden en ağır yüklere kadar entegre bir portfolyo sunuyor. Ülkemizin kaçınılmaz gerçeği olan deprem için de sağlam yapılar inşa edilmesi için çalışırken mevcut binaların güçlendirilmesi için de ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Bu bağlamda pazara bu yıl sunduğumuz EOTA TR069’a uyumlu RE500 V4 ve HY200 V3 kimyasal ankrajlar ile güçlendirme projelerine önemli bir katma değer sunuyoruz.

 

RE 500 V4 Epoksi Dübel; geometrik koşullara, yüklere ve kenar-komşu mesafelerine bağlı olarak rakip marka çözümlerine göre optimum çözüm sağlayabiliyor. Bir diğer ürünümüz ise yeni jenerasyon vidalama makinesi olan SD 5000 A22, bu ürünümüz de hassas vidalama işlerini kolaylaştırmak için daha ergonomik tetik ve elektronik fren özellikleriyle öne çıkıyor.

Bu yıl piyasaya sunduğumuz bir diğer ürün olan ve kompakt tasarımı ile yüksek manevra kabiliyeti sunan TE500 Kırıcı ise 5 kilo ağırlığıyla sınıfının en hafif kırıcı aleti olma özelliğiyle yorulmadan çalışma fırsatı sağlıyor. Son olarak, DD 150-U Karot Makinesi elle ve stantla kullanılabilen, ıslak ya da kuru delim yapabilen çok yönlü bir makine. 12-162 mm arasında geniş bir çap aralığından delim yapabiliyor. Oldukça verimli geçirdiğimiz 2021 yılından sonra yeni dönemde de Ar-Ge destekli üretim vizyonumuzla yeni ürün lansmanları gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

 

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak sektörün gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?

İnşaat sektörünün dijitalleşme ve teknolojik atılımlarla birlikte büyük bir dönüşüm geçireceğini düşünüyorum. Bugün geldiğimiz noktada birçok inşaat firması, dijital uygulamalar aracılığıyla iş süreçlerini yönetiyor, alım-satım, kaynak bulma, tedarik gibi adımları gerçekleştiriyor ve müşterileriyle ilişkilerini bu kanallar üzerinden yürütüyor. Aynı zamanda Ar-Ge çalışmaları da son dönemde büyük hız kazandı. Öyle ki, rekabet avantajı kazanmak isteyen birçok şirket toplam ciro içindeki Ar-Ge yatırım paylarını artırdı. Bu anlamda karmaşık iş süreçlerini kolaylaştıracak, tehlikeli iş kolları arasında gösterilen inşaat sahalarında güvenliği maksimize edecek, insan iş gücüne destek olacak, prosesleri hızlandıracak, binaların dayanıklılık performanslarını artıracak, varlık yönetimini dijitalize ederek takip ve kontrol sistemi oluşturacak dijital alt yapıları 2022 yılında sıklıkla duyacağımız gelişmeler arasında yer alacak diyebiliriz.

 

Dijital dönüşümün inşaat sektöründe nominal faydalarının çok köklü olacağı öngörülüyor. Özellikle de rekabetçi kalma, pazar payını koruma ve artırma, maliyetini düşürürken verimliliği artırma, kaliteli hizmet, bütçe planlamasına uygun zamanında proje teslimi ve maksimum güvenlik gibi konularda dijital dönüşümün hissedileceği aşikâr. Artık manuel olarak ya da salt insan iş gücüyle yapılan birçok işlem, dijital teknolojiler/robotlar üzerinden gerçekleşecek ve şeffaflık ve üretkenlikte büyük bir kazanım elde edilecek. 2022 yılında BIM yani yapı bilgi modellemesini daha fazla konuşacağız. İnşaat projesinin planlama, tasarım, uygulama, kontrol etme ve bakım gibi süreçlerini bir nevi simüle etme durumu olan BIM uygulamaları, inşaat sektörünün geleceğinde belirleyici olacak. Bunların yanı sıra sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri sayesinde projelerin daha yapımına başlamadan hataları tespit edip zamandan ve maliyetten tasarruf etmek çok daha kolaylaşacak. 2022’de sürekli değişen işler ve standart bir üretim sürecinin olmadığı inşaat sektöründe yoğun iş gücü gereksinimi robotlarla yürütme konusunda daha cesur olacağız. Aynı zamanda mobil yazılımlar uzmanlık gerektiren iş süreçlerinin çok daha hızlı ve kolay yürütülmesi açısından büyük kazanımlar sağlayacak.

Satış sonrası hizmet detaylarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hilti Türkiye olarak iş ortaklarımızın tüm ihtiyaçlarına tek bir noktadan cevap verebilecek bir hizmet anlayışı sunuyoruz. Öncelikle sadece iyi ekipman üretmiyoruz. Üretim proseslerinden organizasyonel süreçlere kadar her aşamada iş ortağı olma vizyonumuzla hareket ediyor, sunduğumuz proaktif çözümlerle müşterilerimize katma değer sağlamayı, zamandan ve iş gücünden tasarruf elde etmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimiz, Hilti dünyasına dahil olduklarında sadece bir ekipman üreticisiyle çalışmadıklarını anlıyorlar. Gelişmiş bir destek ağımız bulunuyor. Gerek sahada gerekse online olarak dijital kanallarda iş ortaklarımızın yanında yer alıyoruz. Bizden ekipman alan bir inşaat profesyoneli, uygulama ile ilgili ihtiyaç duyulan diğer tüm aksesuarlara da ulaşabiliyor. Aynı zamanda tasarım konusunda mühendislerimizden destek alırken, kendi geliştirdiğimiz yazılımlarla süreç için gerekli kontrol ve aşamaları gerçekleştirebiliyor.

İnşaat sektörünün giderek dijitalleştiğinin farkındayız ve Hilti olarak ülkemizde buna öncülük etmek istiyoruz. Bu kapsamda dijital dönüşümü esas alarak birçok süreci online platformlara taşıdık. AskHilti platformu ile müşterilerimizin tüm teknik sorularına cevap verirken, Hilti Online üzerinden her türlü alışverişe olanak tanıyoruz. Hilti Tahsilat Sistemi ile tüm ödemelerin kolaylıkla gerçekleşeceği ayrı bir platformumuz bulunuyor. “İş Ortaklığı” modelimiz kapsamında servis ve yazılım danışmanları aracılığıyla, müşterilerimizi ofis, şantiye ve üretim alanlarında ziyaret ederek ihtiyaçlarına özel analizler yapıyor ve sorun gördüğümüz noktalarda çözüm önerilerimiz ile potansiyel tasarruf stratejileri sunuyoruz. Sarf yönetiminde zorluklar yaşayan bir müşteriye sarfların yönetimini sağlamak, zaman ve paradan tasarruf ettirmek için “Sarf Dolabı” önerirken, “El Aleti Parkı Yönetimi” (Tool Park Management- TPM) ile müşterilerin şantiyedeki el aleti optimizasyonunu sağlayarak kısa dönem el aleti kiralama hizmeti de veriyoruz. Tüm bunlara ek olarak; İleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Mühendislik Eğitimleri, ON!Track ile varlık yönetimi ve diğer hizmetlerimizi birleştirerek müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren bir çözüm ortağı olarak konumlanıyoruz. Hilti Connect ile tüm ürünler için tek tıkla tamir talebi oluşturulmasını, istendiğinde ürün videosunun izlenebilmesini ya da satın alma bilgilerine ulaşılabilmesini sağlıyoruz.

 2021 yılı firmanız açısından nasıl geçti? 2022 yılı hedef ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

2021 yılı bizim için çok verimli ve başarılı bir şekilde geçti. Bu yıl, dijitalleşme ışığında yapı sektöründe verimliliği artıracak ürün, servis ve yazılımlar geliştirdik. 2021 yılı başı itibarıyla Hilti envanter yönetim sistemi ON!Track’ın hem kullanıcı ara yüzü hem de fonksiyonel iyileşmelerle oluşturulmuş üçüncü jenerasyonunu kullanmaya başladık. Yılın ikinci yarısında ise kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleriyle entegrasyonuna izin verecek geliştirmeyi de kullanıma aldık. Bu gelişmelerle ON!Track kullanan müşteri sayımızı 2022 yılında iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizle daha fazla etkileşim halinde olmak için hayata geçirdiğimiz “İş Ortaklığı” modelinin yanı sıra Ar-Ge destekli üretim vizyonumuzla da yeni ürün lansmanları yaptık. Tüm çalışmalarımızın ışığında 2021 yılının sonunda yüzde 10 oranında büyüme hedefliyoruz.

Ürün, hizmet ve servislerimizin dışında da 2021 yılı içerisinde bizi gururlandıran iki önemli gelişme daha oldu. Bunlardan birincisi, dünyanın en prestijli sertifikalarından biri olarak kabul edilen Great Place to Work Sertifikası’nı rekor bir skorla almaya hak kazandık. Anket sonuçlarına göre çalışanlarımızın yüzde 91’i Hilti Türkiye’yi “çalışmak için harika bir yer” olarak tanımladı. İkinci önemli gelişmemiz ise erkek istihdamının yoğun olduğu inşaat sektöründe kadınların iş gücüne eşit katılımını sağlamak için birçok çalışmayı 2021 yılı içinde gerçekleştirmek oldu. Şu an “Hilti Kadınları Sahada” projemizle sektördeki “mesleki cinsiyet” kalıplarını yıkmak ve fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz.

 

Aynı zamanda global ve yerel iş birliklerini artırmayı planlıyoruz. 2022 yılında yine sektörde öne çıkacak birçok ürünün de lansmanını yapacağız. Ar-Ge ve dijitalleşme konusunda çok ciddi atılımlarımız mevcut. Bu atılımları önümüzdeki yıl daha da büyüterek müşterilerimize ve tüm sektör paydaşlarımıza sağladığımız hizmet kalitesini en üst düzeye taşımayı hedefliyoruz. Sektörün dijitalleşme adımları arasında yer alan en önemli gelişmelerden biri olan BIM, 2021 yılı içerisinde önem verdiğimiz bir uygulamaydı ve 2022 yılı içerisinde de bu konuda sektörde fark oluşturacak teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımıza da bu yönde devam edeceğiz.

 

Tüm bunların yanı sıra yeni dönemde çok daha gelişmiş bir müşteri memnuniyeti yapısı için çalışıyoruz. Bunun için dijital alt yapılarımızı ve mobil uygulamalarımızı bir üst noktaya taşıyacak yatırım planlarımız mevcut. Yıllardır başarıyla sürdürdüğümüz mühendislik ve yazılım servisimizi çok daha ileriye taşıyarak şantiyelerdeki dijitalleşme süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Hilti olarak çok önem verdiğimiz konuların başında gelen deprem çalışmaları ve iş birlikleri de 2022 yılı hedeflerimiz arasında yine yer alıyor.

 Son olarak eklemek istedikleriniz?

Hilti olarak, sektör profesyonellerinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen bir çözüm ortağı olarak yanlarında yer almayı ve makro ölçekte büyümelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yeni çağın beklenti ve taleplerini karşılayan iş modelimiz ile sürdürülebilir değer oluşturmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bu yıl da sunduğumuz çözümlerle iş ortaklarımızı ve müşterilerimizi verimlilik konusunda destekleyerek onların zamandan ve iş gücünden tasarruf etmelerini sağlayacağız.

 

 

 

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.