25 Nisan 24 Perşembe 15:41
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img

EN YENİ

Airless (Havasız) Boya Makinaları

Geleneksel boyama yöntemlerine göre airless (havasız) boya makinasının en önemli farkı, malzemenin püskürtülmesi için hava gereksinimi duymamasıdır.

Havaya ihtiyacının olmaması kompresöre olan bağımlılığını da ortadan kaldırmaktadır. Havasız boyama ile boyama esnasında tozuma (overspray) olmamaktadır. Bu sayede kullanıcı daha sağlıklı bir ortamda boya yapmakta, Boyanın uygulama yüzeyine ulaşma yüzdesi artmaktadır. Airless boyamakinası ile yapılan boyamanın, rulo ve fırça ile yapılan boyamaya göre en önemli avantajı Birim zamanda yaptığı işin miktarıdır. Rulo ve fırça ile bir günde kullanıcının uygulama yapabileceği alan 250-300 metrekare iken, airless boya makinaları ile bu alan 1000 metrekareyi rahatlıkla geçmektedir.

ÇALIŞMA ŞEKLİ
Airless boya makinalarında herhangi bir boya kabından emilen boya, piston ile sıkıştırılarak tabancaya kadar gelmekte ve yüksek basınca dayanıklı boya
memesinde parçalanmaktadır. Kovadan emilen boya, emiş filtresi, pompa filtresi ve tabanca filtresi olmak üzere 3 adet filtreden süzülerek püskürtülmektedir. Boya işlemi tamamlandıktan sonra makinanın ve hortumun içinde kalan boya geri dönüş sistemi yardımı ile geri alınmaktadır. Airless boya makinaları elektrikli, benzinli ve pnomatik olmak üzere 3 çeşittir. Elektrikli modeller 220 Volt elektriğin olduğu her yerde pratik bir şekilde kullanıldığından özellikle  tercih edilmektedir. Elektrikli airless makinalar pistonlu ve diyaframlı olmak üzere iki çeşittir. Pistonlu makinalar diyaframlı makinalara göre daha güçlü olup, çalışma yöntemleri de farklıdır. Diyaframlı makinalar sürekli bir çalışma içindeyken, istonlu makinalar boya kovasından emilen boyayı boya tabancasına kadar getirmekte ve durmaktadır. Bu sayede boya yapılmayan zamanlarda makine boşa çalışmamakta, aynı zamanda gürültü kirliliği yapmamaktadır. Pistonlu havasız boya makinalarında, pistonun yapısına ve motor gücüne bağlı olarak makinalar çeşitlilik göstermektedir. Pistonun büyük olduğu ve motorun güçlü olduğu makinalarda satenalçı püskürtmek dahi mümkündür. Airless boya makinalar, su  bazlıboya,solvent bazlı boya, yağlıboya, endüstriyel boya, epoksiboya, cila, vernik uygulamalarında yüksek performans göstermektedir.

AKSESUARLAR
Profesyonel airless boyamakinalarında hortum uzunluğu 60-70 mt kadar olabilmektedir. Boya tabancasının ucuna farklı boyutlarda uzatmalar (15-30-45-60-100 cm) takılabilmektedir. Bazı özel uygulamalarda kullanılmak üzere boya tabancasının ucuna rulo da takılabilmektedir.

Latest Posts

spot_img

KAÇIRMAYIN

HABERDAR OLUN

Nalbur sektöründen en son haberler e-postanıza gelsin.